Moet je altijd je memory stick 'uitwerpen' voordat je hem verwijdert? Ik heb er eentje met een rood brandend lampje.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Altijd uit laten werpen. De pc kan nog aan 't schrijven zijn. Je zal niet de eerste zijn waar daardoor bestanden beschadigen. Wil hij het niet doen pc afsluiten en dan uitnemen en pc weer opstarten

Moeten is een groot woord. Maar het is wel verstandig: Windows copieerd niet altijd alle bestanden meteen als je de opdracht geeft. Het KAN dus gebeuren das als je de stick niet uitwerpt, er nog schrijfopdrachten open staan en je gecopieerde bestanden corrupt raken. In jouw geval zou ik hem er na een paar minuten gewoon uit halen.

Op de Mac krijg ik altijd een waarschuwing 'met toeters en bellen' als ik iets zomaar uit de usb-poort haal (zonder "uitwerpen"). Die waarschuwing klik ik gewoon weg en ik merk nergens aan dat het schadelijk was. Dus volgens mij valt het wel mee. Als je alles toch al opgeslagen had.. waarom zou je moeilijk doen.

Je zal niet de eerste zijn die een USB-stokje gesloopt heeft, omdat hij 'm er maar gewoon uittrekt. Mensen vergeten dat er naast het schrijven van bestanden ook nog fysieke stroompjes lopen, die het USB-geheugen kunnen slopen, als je niet veilig verwijderd. Altijd doen dus, is mijn mening.

Onzin wat hier boven staat. Als het lichtje niet knippert kan je de stick steeds veilig verwijderen. In 10 jaar nog geen probleem door gehad.

Wat de Mac en Linux betreft, weet ik het niet. Wat Windows betreft: je kan zelf instellen of dat veilig is of niet. In de Engelse versie van Windows XP (Nederlandse versie heb ik niet): -Steek de stick erin -Start (-Run) -diskmgmt.msc {enter} -Rechtsklik op de een schijf (maakt niet uit welke) -Properties -Hardware -Selecteer hier de betreffende (externe) schijf / stick -Properties -Policies -Selecteer 'Optimize for quick removal' of 'Optimize for performance'. Dit moet je dan wel doen voor elke PC waar je je stick aansluit. Kies je de eerste optie, dan is het veiliger hem er zo uit trekken. Maar ook dan geldt: altijd eerst wachten totdat je kopieeracties afgelopen zijn. Maar waarschijnlijk zal er ook dan niet veel meer mis gaan dan slechts het bestand wat je aan het kopiëren was).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100