Wie heeft creatieve oplossingen om weinig last te hebben van een luidruchtige PC. Ik wens mijn (luidruchtige) videokaart te behouden

Trukjes om de ventilator van mijn videokaart minder geluid te geven, haalden niets uit: spanfan, ... dus creatieve oplossing?

Toegevoegd na 13 uur:
HET IS REEDS OPGELOST.
Ze raadden me eerst aan om een extra koeling op de videokaart te plaatsen, maar de vidoekaart bleef (onaanvaardbaar) veel herrie maken. Na een kwartier had je sowieso koppijn.

Toen hebben ze de kaart vervangen door een HD4770 van Radeon en die geeft bijna geen geluid. En als ik zo de reviews lees op internet, is het nog een hele goeie kaart ook (voor slechts 100 euro).
Bron: http://www.techspot.com/review/163-radeon-hd-4770/

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je je luidruchtige videokaart wilt houden, dan zit er niets anders op dan de radio hard aan te zetten. Creatief genoeg?

Er bestaan isolatiepaketten voor de pc kast. Let wel op voldoende koeling dan. Zorg dat er geen vuil in zit

Als je nog steeds last hebt van het lawaai van je videokaart, schroef dan het toerental van je fan omlaag met RivaTuner.

Bronnen:
http://www.guru3d.com/index.php?page=rivatuner

Je wilt de bron van het geluid behouden, maar je wilt geen last hebben van dat geluid. Dan is de beste oplossing ervoor zorgen dat de computer in een andere ruimte staat dan jij. Zet dus de computer in een aangrenzende ruimte en koop een lange videokabel. Als dat in jouw situatie niet kan, kun je de computer in een geluidsisolerende kast zetten. Zorg dan wel voor voldoende luchtkoeling.

Als het geen 'high-end'-videokaart is die veel koeling nodig is, zou ik er een passieve koeler opzetten. Dat bestaat uit koelblokken i.p.v. koelers, waardoor ze geen geluid produceren. Voor een paar tientjes is dat wel te krijgen.

Met oordopjes ben je van alle lawaai af. Is die videokaart constant in gebruik? Als erkend digibeet weet ik dat n.l niet. Misschien kun je overgaan tot aanschaf van een stillere computer?

Vaak helpt het om er een grotere fan op zetten. Die hoeft voor dezelfde luchtverplaatsing niet zo snel te draaien als een kleine fan. Evt. kan een 12V fan op 5V laten draaien. Dan maakt hij minder lawaai, maar wordt de kaart natuurlijk wel warmer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100