ik heb 2 beeldschermen en 1 pc. die pc heeft maar 1 beeldaansluiting maar ik wil de 2 schermen erop aansluiten, kan dit d.m.v. een splitter o.i.d.?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je een splitter gaat gebruiken krijg je 2x exact hetzelfde beeld, je kan dus niet de optie bureaublad uitbreiden gebruiken(dual screen). Matrox heeft een hele speciale splitter die een truc uithaalt 3840x1200 uitzenden en het beeld in tweeen knippen, dan heb je wel dual screen, maar dat zal wel wat kosten. De beste optie zoals al aangegeven is een videokaartje aanschaffen als dat past in je kast/mobo.

Vaak zit er nog een aansluiting op een andere plek, daar kun je de tweede aansluiten. (ik vond m op een heel oude pc zelfs terug onderaan de desktop). En anders bestaan er wel splitters.

Als je je tweede scherm onafhankelijk van je eerste scherm wilt gebruiken, dan is dit een mooie optie:

Bronnen:
http://reviews.conrad.nl/7866-nl_nl/870737...

Een andere mogelijkheid is dat je een extra grafische kaart koopt en daar de 2e monitor op aansluit. Kijk goed in het boekje van jouw moederboard of maak desnoods de behuizing van de computer even open om te kijken welk type kaart je moet hebben. Meestal PCI-Express of AGP.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100