dvd+r schijf wissen of defragmenteren?

Ik heb DVD+R schijf maar ik kan er niet op branden moet ik die nu is formateren of defragmenteren of wissen wat moet ik nu doen zodat ik wel kan branden.
Het station waar ik hem in doe meld dat het geen schijf is wat je kan beschrijven maar dat kan toch niet het zijn niewe schijfjes om dvd's te branden
Wie kan me helpen

Toegevoegd na 12 minuten:
welke schijfjes moet ik dan hebben die je wel kan wissen als ik weer eens nieuwe koop

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan er helemaal niks meer mee, dvd+r schijven zijn niet te wissen.

Nope.. Je kan hier verder niets mee. De "r" staat voor Read (dus lezen). Je kan op dit schijfje niets wegschrijven. Daarvoor heb je een "w" schijfje nodig (of RW etc) . De 'w" staat dan voor Write.

De mogelijkheden zijn, 1. Ze zijn toch beschreven (je hebt het over wissen?). 2. Je brander brandt/leest geen DVD+R. 3. Je brander is kapot. 4. Je brander is niet compatible met het specifieke schijfje wat jij gekocht hebt. (Vaak te verhelpen met een firmware update van de DVD-brander). (5. Je hebt een doosje gekocht van een batch die niet goed gefabriceerd is, hoogst onwaarschijnlijk). Heb je misschien een andere brander waarmee je kan testen of de schijfjes goed/ongebrand zijn? Of heb je een andere DVD+R die je wel kan beschrijven? Daarmee zou je een eind kunnen komen om te kijken welke van de 5 problemen het is. Toegevoegd na 4 minuten: DVD+RW of DVD-RW kan je herschrijven maar zijn aanzienlijk duurder en gaan volgens mij minder lang mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100