De computer kan het afspelen van HD-films niet aan. Loont het om meer RAM-geheugen in te bouwen?

Het gaat om een 32 bit Windows 7 computer, waar nu 2gb ram op zit. Het maximum is 3gb dacht ik voor 32 bit.

De HD-filmpjes van de nieuwe camcorder hebben net iets meer mb/s dan de filmpjes van de voorganger. Die liepen zonder problemen, maar bij de nieuwe loopt Media Player vast als je op Alles Afspelen drukt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan ook gaan om het geheugen in je videokaart, dat moet je ook niet vergeten. Maar 2 GB ram moet in principe genoeg zijn.

Bij mijn camera : sony hrd-xr155e is precies het zelfde, dat komt door het formaat van de filmpjes mijn kamera neemt op in avchd ( .mts) Dat moet eerst omgezet worden om te kunnen afspelen. Het ligt niet aan mijn pc Ik heb zelf 4 gig ram een evga 285 superclockt 1gb en een core 2 quad op 3ghz Dit licht puur aan het formaat. Toegevoegd na 1 minuut: Ow het omzetten (converten) van de filmpjes van media encoder worden gedaan, ik gebruik zelf adobe media encoder cs5 ( betaald)

Probeer eens het volgende; Ga naar http://www.softpedia.com/dyn-postdownload.php?p=16475&t=0&i=3 en download en installeer het codec pack icm Media Player Classic-HC. Als het goed is laat deze je videokaart ook zweten tijdens het afspelen van je homevideos waar dit normaliter alleen door de CPU gedaan wordt. Bij het bewerken van video's kan in de meeste video-editors ook een vinkje aangezet worden om zo de videokaart mee te laten helpen met het on-the-fly bewerken van je HD-materiaal. Het verhogen van je interne geheugen zal geen tot weinig positief effect hebben, op het afspelen van video, dit kan je zien als je taakbeheer opent, dan zie je waarschijnlijk dat je CPU 100% belast is en je geheugen nog niet eens halfvol zit. Toegevoegd na 14 minuten: GPU=videokaart CPU=processor

je kunt met 32 bit tot 4 gb gaan, meestal wordt daar shared memory toegewezen aan video. Check je bios even om te zien of je meer kan toewijzen, en of kan mixen met het dedicated als dat erin zit. Voor de rest sluit ik me aan v.w.b. codecs. Soms is stotterend beeld met hd materiaal te wijten aan de harddisk welke niet snel genoeg data kan leveren.In dat geval inderdaad het best om coderen naar een lagere resolutie. indien je niet van plan bent om blu ray te gaan bewerken en / of branden kun je het best naar mpeg2 6000 bitrate converteren = Maximale dvd kwaliteit. (768x512= 16.9 beedbeeld) Toegevoegd na 5 minuten: alles afspelen kan verslikken veroorzaken, probeer eens een enkele .mts. mediaplayer van microsoft is niet de meest stabiele en resource vriendelijke player. probeer een alternatief (codecs en player) misschien vind je hier iets http://www.dvscene.nl/8-avchd-players.html Toegevoegd na 39 minuten: je zou bijv. vlc kunnen proberen, als daarmee de bestanden wel vloeiend afspelen weet je wie de boosdoener is.

Waarschijnlijk ligt 't eerder aan de snelheid (lees: traagheid) van je videokaart of misschien de harddisk. Voor het afspelen van een filmpje is niet veel geheugen nodig. Windows Media Player is trouwens niet de snelste media player. Media Player Classic Home Cinema edition waar Mr. Tomaat al over rept is volgens mij sneller, en in elk geval veel compacter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100