Monitor gaat op zwart na xp logo bij mijn zwager bij mij start hij door,en heb mijn monitor meegenomen naar mijn zwager en die doet het daar ook niet?

kan het in de stroom aansluiting zitten (frequentie)

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan ligt het aan de computer en niet aan de monitor

Ik zou inderdaad even de computer op een monitor aansluiten waarvan je zeker weet dat hij werkt en dan kijken of hij wel doorstart.

Als het een LCD monitor is kan het zijn dat de "Backlight" of "Backlight converter" stuk is. Dit kan je zien als je de pc op start en heel dicht op de monitor te zitten. Als je dan wel beeld ziet maar heel erg donker dan l de "Backlight". Dit is opzich wel te vervangen/repareren maar als je geen handige kennissen heb is het vaak goed koper om een nieuwe te kopen

En je hebt zelf nog niet de conclusie getrokken dat het aan de computer ligt die niet opstart? Zonder flauwekul: op bepaalde momenten vertoont XP geen beeld bij opstarten. Dit lijkt op het "op zwart" gaan van de monitor. Als de pc dan niet verder opstart, dan blijft de monitor "op zwart". Kijk eens naar het controlelampje van de harde schijf. Blijft dat wel onregelmatig knipperen? Hoor je de harde schijf ratelen? Probeer eens de computer op te starten met een cd/dvd. Als hij dan wel opstart, dan weet je het twee keer zeker dat de computer problemen geeft en niet de monitor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100