Ik ben van plan om een nieuwe computer te kopen om ook een beetje foto`s en video`s mee te bewerken, waar zal ik dan op moeten letten, de processor,?

intern geheugen en hoeveel ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet niet wat je nu voor een computer hebt, maar ik zou zeggen minimaal i-3 processor en minimaal een ram geheugen van 4 GB. En verder kun je letten op hoe snel de harde schijf draait. Er draaien veel 4500 RTM, maar 7400 RTM is beter, want dan is je computer sneller. Toegevoegd na 37 seconden: En niet te vergeten een goede videokaart. Helemaal als je HD video wilt bewerken.

Budget - Hoeveel wil je gaan uitgeven aan de nieuwe computer? Omgeving - Wil je een krachtige pc die misschien wat lawaaierig kan zijn (ivm koeling), of geef je liever wat rekenkracht op voor een echt stille pc? Assemblage - Wil je een kant-en-klaar afgeleverd systeem, of ben je bereid wat kosten te sparen door het zelf in elkaar te zetten? Besturingssysteem - Welke wil je? Opties / randapparatuur - Heb je specifieke hardware die in je systeem moét zitten? En heb je misschien hardware van een ouder systeem die je eventueel mee kan nemen naar het nieuwe? Heb je nog andere specifieke wensen voor je nieuwe pc? Als je hierop antwoord, kan ik eens kijken ;)

voor jouw eisen: zorg dat je een videokaart hebt en geen videochip (intel is chip, Nvidea of ATI zijn kaarten, als voorbeeld). een chip levert namelijk minder prestaties. verder minimaal Dual core van 2 Ghz (per core) aan te raden en RAM van 4GB of meer (maar RAM is zelf zeer gemakkelijk uit te breiden). Harde schijf is bijna altijd 5400rpm, alleen de dure modellen hebben 7200 (1000+ euro vaak), dus daar hoef je niet zo op te letten (zet maar onderaan je lijstje met eisen)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100