Mijn Wii remote werkt plotseling niet meer. Wat nu????

Nooit problemen met de Wii. Nu reageren in eens de remotes niet meer. Ik heb alle standaard trucjes al geprobeerd. Iemand suggesties?

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien zijn de batterijen simpelweg leeg?

De sensorbalk is niet goed aangesloten op de Wii.

Kijk eens of de sensorbalk wel goedstaat. Soms verschuift die een stukje en maakt hij niet goed contact meer. Toegevoegd na 52 seconden: Probeer ook eens om de remote en de Wii opnieuw te syncen, met dat rode knopje naast de batterij en het rode knopje op de Wii zelf tegelijkertijd (staat ook in de handleiding uitgelegd).

Van wat ik hierboven lees, dat je de meeste zaken reeds geprobeerd hebt en de remotes niet meer reageren vermoed ik dat het een softwaregerelateerd probleem zal zijn. Alvorens verder te gaan: probeer nog even deze, ik vond deze op een forum (zie bron) : De controllers kun je opnieuw aanmelden door achter het batterij klepje van de controller het rode toetsje in te drukken, daarna het rode toetsje op de wii (voorkant achter klepje) indrukken, daarna op de a van de controller drukken. Indien dit niet werkt: Dit wil zeggen dat er iets mis is met de software in je Wii, waardoor er geen correcte interactie meer is met je remote's. Wat kan hieraan gedaan worden? Je kan beginnen met de software te resetten. Dit zal wel als gevolg hebben dat je alle gegevens van je Mii's kwijt bent en geen opgeslagen spellen meer hebt. Je kan tegenwoordig een Mii - zo een ventje van de Wii - opslaan op een remote controller. Dat zou voorkomen dat je ze kwijt bent. Als dit het probleem niet oplost kan het zijn dat je Wii bakjes verouderd zijn. Er zijn nieuwe bakjes met een 'motion controller +' systeem, dit zijn bakjes die de bewegingen nog beter registreren. Er zijn al spellen die enkel nog deze bakjes kunnen gebruiken. Als je net een update hebt uitgevoerd kan het zijn dat je softwaresysteem enkel nog geschikt is voor de remotes met zo een motion controller + systeem in. Dat zou zeer banaal zijn van Nintendo en absoluut niet eerlijk, dus ik denk van niet, maar het kan! Ik kan je vervolgens aanraden om terug te gaan naar de plaats waar je de Wii gekocht hebt en daar te vragen wat er kan aan gedaan worden en of ze bekend zijn met het probleem. Hopelijk helpt het! Groeten, JJanom

Bronnen:
http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php...

Probeer hem te reconnecten

Heb je een omgebouwde wii of alle spellen origineel? Werkt de remote helemaal niet meer (gaan geen lampjes op branden?) of komt het handje niet in beeld. Dit kun je testen door de WII aan te zetten en na reconnect (met de rooie knopjes let wel op dat je batterijen IN de remote hebt bij het connecten, dus bij een oplaadstation, die der even af en normale batterijtjes erin) Als je dit hebt gedaan gaan de blauwe lampjes onder op de remote knipperen en zal ie voor 1 kiezen (hij is de enige remote neem ik aan) als je in het menu zit en je hebt nog geen handje probeer eens op de + en - naast home te drukken. Gebeurt er dan nog niets dan zou ik eens om een nieuwe remote gaan kijken, die dingen hebben natuurlijk ook een beperkte levensduur, Nintendo moet ergens zijn geld weghalen ;-). Mijn zusje had dit probleem, en zomaar ineens kwam t handje weer tevoorschijn (?)

- Batterijen checken - Sensorbalk aansluiting checken en recht zetten - Wii klepje open maken en Remote, dan op het mini knopje tegelijk drukken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100