Gaat het gebruik van meerdere monitors ten koste van de snelheid of kwaliteit van mijn videokaart?

De titel zegt het

Weet jij het antwoord?

/2500

Indien goed aangesloten hoeft dit niet het geval te zijn. In de handel zijn daarvoor adapters die op de USB poorten kunnen worden aangesloten en dan de mogelijk geven om meerdere beeldschermen te gebruiken. Let op, eigenlijk maak je je beeldscherm heel groot.

Bij 1 monitor heeft de videokaart het al 'moeilijker' als de resolutie hoger wordt en dus 'meer pixels berekend moeten worden'. Bij meerdere monitoren geldt dat dus ook. Bij dezelfde instellingen zal de snelheid dus logischerwijs inderdaad dalen.

Dat hangt er ook een beetje vanaf. In de eerste plaats je videokaart. Sommigen zijn zo ingericht dat je er 2 monitoren op aan kan sluiten. In principe zou je dan niet veel last moeten hebben van kwaliteitsverlies. In de 2e plaats is het van belang wat je doet. Als je graphics-intensieve spelletjes speelt dan vraagt dat veel meer van de (videokaart-) processor dan als je bv Word aan hebt staan. Dan bestaat er kans op kwaliteitsverlies. Dus: wat voor videokaart heb je en daarna: wat voor systeem heb je verder

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100