Hoe zorg ik dat de tijdsklok op Windows bureaublad weer op tijd loopt???

De tijdsaanduiding op mijn bureaublad (digitale klokje rechtsonderin Windows) klopt niet.
Ik heb hem al handmatig bijgesteld e
n gesynchroniseerd via internet, maar helaas, hij staat dan weer eventje gelijk maar na verloop van tijd loopt hij ernstig achter.

Ik heb eens vernomen dat deze klok ook wordt aangestuurd door een batterijtje (ergens op het moederbord) zodat deze ook doorloopt als de PC is uitgeschakeld. Is dat zo?

Hoe zorg ik dat hij weer goed loopt en in het geval van een batterijtje, hoe vervang ik die?

Het betreft een stand-alone, Fijitsu/Siemens van +/- 4jaar oud. Besturingssysteem Vista.

Toegevoegd na 2 minuten:
P.s. excuses voor degene die al antwoord hadden gegeven op de vorige vraag die ik stelde, ik had in de kop niet duidelijk een vraag neergezet maar alleen "klok windows" en was door de moderators verwijderd omdat dit in strijd is met de regels. Ik heb hem nu aangepast en hopelijk wil je hem nog eens beantwoorden, ik heb deze niet kunnen lezen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Soms gaat de batterij sneller leeg, maar dan zouden de settings van de bios ook opnieuw ingesteld moeten worden. Bedoel je met standalone dus ook geen internet verbinding? Als je deze n.l. wel hebt kan je de klok gelijk laten lopen met een internet server.

Tijd en datum zijn ook in de Bios in te stellen. En zo,n batterij op het moederbord gaat wel 10 jaar mee.

De batterij op het moederbord (type knoopcel) zorgt ervoor dat de tijd op je PC doorloopt als PC uitstaat. De actuele tijd staat in het BIOS (op te vragen/te wijzigen bij aanzetten computer, waarbij dan bepaalde toets ingedrukt gehouden moet worden, bij Fujitsu-Siemens meestal DEL toets, raadpleeg evt. handleiding). Als batterij niet goed meer functioneerd, zal de klok niet goed werken. Dat kun je eenvoudig controleren door BIOS even te raadplegen op juiste tijd, bijv. de volgende dag voordat je aan de slag wilt, terwijl je avond van te voren de tijd correct hebt gezet. Of je in Windows handmatig de tijd zet of deze synchroniseert met een server, maakt verder niets uit voor werking van de interne klok, het zijn beide slechts momentopnames. (Synchroniseren is geen continue proces) . Op een gegeven moment loopt de tijd gewoon weer uit de pas.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100