Hoe krijg ik mijn PC sneller, net als een jaar geleden?

Mijn PC wordt steeds langzamer vandaar. Zit te denken aan nieuwe processor of harde schijf? Maar geen verstand van die dingen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Loop de media markt binnen, en neem dan een kijkje op de computer afdeling.

Heel vaak werkt het opnieuw installeren van het besturingssysteem. Anders zul je een andere computer moeten kopen.

De beste manier om je PC net zo snel te krijgen als een jaar geleden is om al je documenten die je wil bewaren te backuppen, en je hele harde schijf te formatteren en alle programma's opnieuw te installeren. Kost een dagje, maar je zal versteld staan van hoeveel tijd het scheelt.

Onzin bestandjes en programma's wissen wil nog wel eens werken al. Of je download verzameling.

Scannen op virussen, spyware. Onnodige programma's verwijderen en eventueel je beturingssyteem opnieuw installeren. Of natuurlijk gewoon snellere onderdelen kopen.

probeer eerst een alle onnodige bestanden er af te halen en daarna je harde schijf te defragmenteren. Over het algemeen wordt hier de computer een stuk sneller van.

Ik weet niet hoe oud de PC is die je nu hebt? En ik weet niet wat je aan 'onderhoud' doet? Zelf doe ik wekelijks een reeks (gratis) programmaatjes laten draaien, die er voor zorgen dat mijn computer schoon en snel blijft: - CCleaner; - SpyBot S&D - Avast - JkDefrag Standaard draait Avast en ZoneAlarm ter bescherming van de boel. Met dit pakketje blijft alles redelijk snel.

Kijk ook eens naar het gratis programma Advanced SystemCare. Kun je systeempunten mee creëren, spyware verwijderen, etc. Hij vind bij mij een stuk meer spyware dan Windows Defender en Adaware bij elkaar.

Wat je ook zeker moet proberen is het programma ccleaner. Nadat je een programma hebt gedeïnstalleerd blijft er meestal nog troep over. Dit programma ruimt echt alle troep en achtergebleven bestanden op. Voordeel: het programma is gratis. Zie bron voor download

Bronnen:
http://www.ccleaner.com/

pc cleaner erop zette of defrag

Naast het opruimen van spyware en overbodig geinstalleerde software kun je er ook eens aan denken om je pc open te schroeven (wel eerst electriciteit eraf) en heel voorzichtig de stof wegzuigen met je stofzuiger. Let op doe dit voorzichtig want als je e.e.a beschadigt ben je veel verder van huis. Door de ophoping van stof kan je computer minder koelen en daar wil de boel nog wel eens een stuk trager van worden. helpt dat allemaal niet. Dan rest er slechts een ritje naar het winkelcentrum.

Deze vraag kun je beter stellen op een gespecialiseerd forum zoals pchelper.nl bv. Een hoop van de antwoorden hier wens ik je niet toe. Wie gaat er nu bij de mediamarkt een pc kopen!? Om maar eens wat te noemen.

Sluit alle programma’s (ook de internet browser) af en kijk welke processen (programma’s) allemaal actief zijn op je pc. Je kunt hiervoor "taak beheer" gebruiken, beter is de process exporer. Deze geeft alle info over de lopende processen en hoeveel ze van de pc vergen. Ga na wat deze processen doen en of ze echt nodig zijn voor de werking van de pc.

Bronnen:
http://technet.microsoft.com/en-us/sysinte...
http://www.aenaservice.nl

Register opschonen, temp files verwijderen, volledige malware/spyware scan (en opruimen natuurlijk) en wat extra geheugen (RAM) plaatsen. Dat is een mooi begin. Herinstallatie van je OS is ook en optie maar maak dan eerst een kopie op een CD/DVD van al je drivers.

Hitman Pro, Defrag als dit geen zin heeft moet je gaan formatteren als dit nog geen zin heeft dan word het tijd dat je een nieuwe pc gaat kopen.

PC sneller maken: - koop extra RAM geheugen - koop een extra snelle harde schijf, zoals eentje uit de western digital raptor serie - haal alle overbodige software weg - installeer alleen de programma's die je echt nodig hebt en gebruikt - bewaar al je bestanden op een cd, dvd, usb-stick, etc. en installeer je computer opnieuw. Vaak wordt dit makkelijk gemaakt door gebruik te maken van de zogenaamde herstel-cd die je bij je nieuwe computer hebt gekregen - laat je pc zo min mogelijk programma's laden bij het opstarten, vaak kan je het automatisch laden bij opstarten uitzetten - installeer zo min mogelijk extra's op je browser, zoals zoekbalken, chatfuncties, etc.

Om te beginnen zou ik je pc helemaal opnieuw installeren. Dan zou ik er niet zoveel troep op zetten en niet zomaar alles downloaden. Dat is de oorzaak vaak bij slome computers (die eerst snel waren). Voordat je je pc natuurlijk opnieuw gaat installeren even een backupje maken van de programma's die je wel erop wil blijven houden.

start>run(uitvoeren) typ: "msconfig" kijk dan onder de tab startup en services wat je niet gebruikt en vink dat uit. versnelt namelijk de opstart periode en start niet automatisch services op. (kijk wel uit met wat je uitvinkt, sommige services zijn essentieel. als je niet weet wat iets is vink het dan niet zomaar uit maar zoek eerst via google uit wat het precies doet.)

Een PC wordt niet uit zichzelf steeds langzamer. Een steeds trager wordende PC duidt op problemen, de meest waarschijnlijke oorzaak is adware of spyware. Controleer je PC op ongewenste software met een up to date virus scanner, en met anti-spyware programma's zoals Spybot Search&Destroy of Lavasoft's AdAware. Zorg ook dat de de laatste updates van Microsoft geinstalleerd hebt. Kijk ook eens naar de netwerkactiviteit op je modem. Is er ook activiteit op het moment dat je niets doet? Dat kan namelijk duiden op grotere problemen, zoals een virus infectie.