Hoe kopieer ik de afbeelding van een pictogram mee?

Als ik een pictogram van de ene naar de andere Windows pc wil kopiëren verdwijnt de afbeelding. Hoe kan ik deze mee kopiëren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Beste heer, Hij verdwijnt niet, alleen zoekt Windows niet naar pictogrammen in de lokatie waar je de pictogram hebt opgeslagen. Dus dien je hem OF in de juiste locatie op te slaan op de PC/laptop waar je deze pictogram heen hebt gekopieerd OF je geeft handmatig locatie vd pictogram op. De 'juiste' locatie waar Windows op zoek gaat naar pictogrammen welk hij kan gebruiken is: %SystemRoot%\system32\ Daar staan alle 'systeempictogrammen'. Daarnaast heeft ieder applicatie (buiten Windows applicaties) zijn eigen map waar deze pictogram bestanden zitten. Hoe kan je deze locatie achterhalen? Door op de betreffende programma te klikken met je rechtermuisknop, in het contextmenu kies je helemaal onderin voor 'eigenschappen/properties'. Dan kies je 'verander icoon/change icon' waarop je de lokatie ziet vd iconen. En hier dus ook het icoon kan plaatsen voor de desbetreffende programma. Daar kan je dus handmatig naar de juiste locatie bladeren waar je pictogram is.

ja kan ook de afbeelding selecteren door er met je linkermuisknop op te klikken,dan kiezen voor kopiëren (copy)en hem in de mail oid doe je hetzelfde maar dan kies je voor plakken (paste)! klaar Toegevoegd na 1 minuut: ik bedoelde dus de rechter muis knop Toegevoegd na 1 minuut: ipv de linker muis knop

Pictogrammen worden weergegeven door middel van bestandsassociatie / bestandstype associatie. Wanneer een programma op uw pc geïnstalleerd staat, zullen bepaalde type bestanden met een programma geassocieerd worden. Bijvoorbeeld alle .xls bestanden krijgen een Excel pictogram. alle .doc krijgen een word pictogram. Wanneer je van één computer bestanden kopieert naar een andere computer, zonder dat dezelfde software is geïnstalleerd, kan het zijn dat er geen bestandsassociatie is, en dus de icoontjes niet kunnen worden weergegeven omdat de computer dan niet weet bij welk programma dat bestand hoort. Het kan ook voorkomen dat bepaalde documenten door meerdere programma's kunnen worden geopend. Dan krijgt zo'n icoon bij het kopieeren naar een andere pc, waar de software ontbreekt een ander icoontje. Dit kan bijvoorbeeld bij .doc documenten voorkomen die origineel in Microsoft Word zijn gemaakt, deze krijgen dan per default een wordpad (kladblok) icoontje. U kunt op uw computer ook handmatig de bestandsassciatie aanpassen, dus de computer vertellen wat voor soort bestanden met een specifieke extensie (.doc .zip .rar) etc door welk software programma dit standaard moet worden geopend.

Bronnen:
http://www.thewindowsclub.com/change-file-...

je kan ook inzoomen op het pictogram en dan een printscreen maken en het bestand dan openen in "Paint" of zo en opslaan dat kan je dan van de ene naar de anderen computer overzetten met internet of usb-stick

simpeler kan vaak ook, door het betreffende pictogram in de hoofdmap van het betreffende programma te plaatsen, waar veel programma's (en ook Windows) kijkt naar de benodigde bestanden. Het staat dan zoals dat genoemd wordt "in het pad" van het programma, dat aan Windows bekend is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100