wat is het verschil tussen multi touch en dual touch?

Ik wil graag een all in one kopen en verschillende gezien, maar de een heeft een multi touch en de ander een dual touch. Multi touch is met meerdere vingers, maar wat is dual touch dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dual-touch oftewel "gesture-enhanced single-touch" betekent dat je met 2 vingers in een bepaalde beweging gebruiken voor de speciale functies. Het meest bekende functie hiervoor is zoomen. En Multi-touch is zoals je al verwacht dat je meer dan 2 vingers gebruikt voor de speciale functies. Deze Multi Touch is nieuwer dan Dual Touch. Toegevoegd na 8 minuten: Ik wil graag de verwarring te voorkomen: Je kunt met de Multi-touch uiteraard nog steeds met 1 of 2 vingers gebruiken voor de speciale functies. Het is dus niet perse meer dan 2 vingers.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Gesture-enhan...
http://en.wikipedia.org/wiki/Multi-touch

Duo = twee Multi = meerdere Multitouch betekend dus dat je een aanraakscherm met meerdere vingers aanraakt. Dualtouch valt onder multitouch, maar is iets specifieker. Bij dualtouch gebruik je altijd twee vingers.

het verschil is dat je bij multi touch meerdere vingers kan gebruiken. Daardoor kan je meer functies gebruiken. dit is erg handig moet ik zeggen. een dual touch is eigenlijk dat je maar 2 vingers kan gebruiken. je kan dan een stuk minder functies gebruiken. Je zou bijvoorbeeld bij multi touch tussen programma's kunnen switchen als je met 4 vingers veegt. of het bureaublad laten zien als je omlaag sleept met 3 vingers. dat soort dingen het is heel handig vindt ik zelf. wel even wennen haha

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100