Hoe kan ik automatisch het programma instellen waarmee bepaalde extensies worden geopend?

Mijn werklaptop opent bepaalde bestanden met bepaalde programma's. Zo worden .jpg , .gif en dergelijke met Microsoft Photo Viewer geopend.

Ik kan er via de Verkenner wel voor zorgen dat deze extensies met een ander programma worden geopend (in dit geval: IrfanView), maar dat moet ik handmatig doen. Op zicht niet zo'n probleem, ware het niet dat de koppeling naar het standaard programma telkens wordt hersteld wanneer de laptop opnieuw contact maakt met het bedrijfsnetwerk.

Is er een manier waarop ik een hele serie extensies in één keer kan koppelen aan de door mij gewenste programma's?

Ik heb de commando's assoc en ftype al geprobeerd, maar daartoe heb ik geen rechten. Ik zoek dus een andere manier om meerdere extensies aan bepaalde programma's te koppelen.
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Rechtermuisknop --- openen met ---> aanvinken "dit voortaan altijd doen"

De truuk zit hem er in om een zgn associatie aan te maken. Ik ben zelf blijven steken op XP maar daar gaat het als volgt. - via je (Windows) verkenner klik je op 'tools' (ik gebruik de Engelse versie) - dan 'folder options' - tabje 'file-types' - je zoekt de extensie op die je wilt koppelen of je maakt een nieuwe aan - daarna klik je op 'open with' en je zoekt via het schrmpje de applicatie op waarmee je dat wilt doen Ik kan me niet voorstellen dat bij W7 of W8 het er allemaal anders aan toe gaat. P.S. ooit zal ik wel over (moeten) gaan maar voor nu hou ik het bij XP, sowwy folks ;)

Bestandsassociaties worden bijgehouden in het register. Dus volgens mij zou dit moeten lukken: Op het moment dat je niet met het netwerk verbonden bent en alles naar wens hebt ingesteld kruip je (voorzichtig!) in het register om de extensies die voor jou van belang zijn te exporteren. Worden ze terug naar de standaardwaarden gebracht omdat je contact maakt met het netwerk? Dan hoef je ze gewoon opnieuw te importeren en alles staat terug zoals je het zelf wenst. Als ik het goed heb kan dat zelfs met een dubbelklik op het reg-bestand dat je hebt geëxporteerd. Dus je kan het jezelf gemakkelijk maken en (een snelkoppeling naar) dat bestand op je bureaublad plaatsen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100