Wat moet ik doen met foutmelding 0x80041003 in Windows Vista? Mijn scherm loopt soms vast bij opstarten.

De volledige melding uit het logboek is dit:

-------------------------------
Gebeurtenisfilter met query SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99 kan niet opnieuw worden geactiveerd in naamruimte //./root/CIMV2 vanwege fout 0x80041003. Mogelijk worden er geen gebeurtenissen via dit filter doorgegeven totdat het probleem is verholpen.
-------------------------------

Het gebeurt af en toe met het opstarten van de pc. Alles staat dan bevroren op mijn scherm, muis staat stil, klok ook, dus het is net of je naar een screenshot kijkt. Pc reageert dan nergens meer op en ik moet deze uitzetten met de reset knop.
Met het opnieuw starten start hij meestal ineens door en werkt alles weer, maar soms gaat hij vlak na het starten van Windows ineens weer uit.
Weet iemand wat dit kan zijn en hoe ik het kan verhelpen?

Ik zie in het logboek ook wel de volgende melding staan, is dat gerelateerd?

-------------------------------
De volgende opstartstuurprogramma's zijn niet geladen:
i8042prt
Lbd
-------------------------------

Toegevoegd na 27 seconden:
Ik denk tenminste dat het van die melding is, weet ik niet zeker.

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat ik heb kunnen vinden is dat je waarschijnlijk servicepack 1 voor Vista hebt gedownload. Het probleem lijkt vaker voor te komen en is op te lossen door een script uit te voeren dat Microsoft hiervoor heeft geschreven. Dit script staat beschreven in de bron, hier staat ook in het Nederlands hoe hier verder mee om te gaan. Suc6 Toegevoegd na 1 minuut: De tekst van het toe te passen script: Als u dit probleem wilt oplossen, moet u een script uitvoeren dat de berichten met gebeurtenis-id 10 stopt. Ga als volgt te werk om dit script uit te voeren: Maak een nieuw tekstdocument met de naam Test.vbs in een teksteditor zoals Kladblok. Plak de volgende code in Test.vbs: strComputer = "." Set objWMIService = GetObject("winmgmts:" _ & "{impersonationLevel=impersonate}!\\" _ & strComputer & "\root\subscription") Set obj1 = objWMIService.Get("__EventFilter.Name='BVTFilter'") set obj2set = obj1.Associators_("__FilterToConsumerBinding") set obj3set = obj1.References_("__FilterToConsumerBinding") Voor elke obj2 in obj2set WScript.echo "Het object verwijderen" WScript.echo obj2.GetObjectText_ obj2.Delete_ next Voor elke obj3 in obj3set WScript.echo "Het object verwijderen" WScript.echo obj3.GetObjectText_ obj3.Delete_ next WScript.echo "Het object verwijderen" WScript.echo obj1.GetObjectText_ obj1.Delete_ Nadat u dit script hebt uitgevoerd, worden de berichten met gebeurtenis-id 10 niet meer weergegeven in het toepassingslogboek. U moet echter vorige berichten met gebeurtenis-id 10 handmatig wissen. Opmerking Zorg ervoor dat u alleen de juiste berichten met gebeurtenis-id 10 verwijdert. Er zijn mogelijk andere specifieke berichten met gebeurtenis-id 10 die u niet wilt verwijderen.

Bronnen:
http://support.microsoft.com/kb/950375

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100