Als ik mijn HP laptop formateer, gaat dan ook mijn Windows 8 weg?

De laptop heb ik gekocht bij wehkamp en deze werd zodanig geleverd, dat ik gelijk kon beginnen. Windows 8 zat er dus al op. Nu is mijn laptop door het downloaden van mijn vriend (virusscanners, programma's) een stuk trager geworden, ook zit er allerlei adware op de laptop. Ik wil dit heel graag weg hebben, ik wil graag mijn laptop opschonen en gebruiken zoals ik hem vanaf dag 1 geleverd kreeg. Dus ik dacht ik formatteer mijn laptop naar fabrieksinstellingen en dan zal het wel goed komen. Maar blijft Windows 8 dan wel erop? Want hier heb ik geen cd van omdat dit besturingssysteem er al op zat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja als je hem weer terug zet op fabrieks instellingen staat Windows 8 er weer net zo op als toen je hem ontving. Windows staat op een herstel (onzichtbare)partitie waarvan hij zichzelf zal her installeren. Neem dan de optie: Alles verwijderen en windows opnieuw installeren. Rechter menu->instellingen->pc instellingen wijzigen->algemeen Toegevoegd na 10 minuten: Na het her installeren hoef je geen aparte firewall of anti virus scanner te instaleren in Windows 8 dat zit er al in, enigste wat je goed moet doen is Windows update uit laten voeren. Dat heet Windows defender en kun je in het configuratie scherm terug vinden.

Formatteren houdt in dat alles wat er op je schijf staat, gewist wordt. Dus ook je besturingssysteem. Je moet de boel dan naderhand opnieuw installeren. Wat een andere mogelijkheid is: de programma's die je niet wilt hebben de-installeren en daarna je schijf defragmenteren. Wel éérst een backup maken!

windows 8 blijft erop staan zolang je hem formatteerd naar fabrieksinstellingen alleen het systeem wordt weer zoals van het begin je moet alles opieuw instlen enzo en je persoonlijke gegevens zijn ook weg (bijv. word documenten van jezelf). Windows 8 blijft erop

Ja, maar Windows 8 heeft hier gelukkig ook zelf een oplossing voor: Ga via de Charms-balk naar Instellingen. Klik daar op. Druk dan rechtsonderaan op PC-instellingen wijzigen. Klik daar op. Zoek Algemeen aan de linkerkant van het scherm. Klik daar op. Zoek naar Alles verwijderen en Windows opnieuw installeren. Klik daaronder op Aan de slag. Volg de instructies op het scherm.

Bronnen:
Ik gebruik Windows 8 ook.

het antwoord is simpel gezegd ja. zoals je zelf als zegt gaat de laptop terug naar de fabrieksinstellingen van windows 8. windows 8 blijft er dus op!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100