ik had een vraagje, ik krijg binnen kort een pc met een i7 2600 ,8gb werkgeheugen, kan ik daar mee goeie grafische spellen op max spelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat dacht je van je videokaart dan?? Je kunt wel I7-2600, en 8gb ram hebben (heb ik ook). Je moet dan met meerdere dingen rekening houden, koeling, 1e of 2e generatie, enz.

Dit hangt van je grafische kaart af

Het spelen van games op de hoogste instellingen is afhankelijk van de videokaart (GPU) die in de computer zit. Daarnaast speelt ook de schermresolutie een belangrijke rol. Zo kan een full HD resolutie (1920x1080) je beperken in instellingen als detail, schaduwen en textures als de videokaart niet krachtig genoeg is. Ook de systeemeisen van het spel zelf bepalen of er gespeeld kan worden op de hoogste instellingen. Zo zal een ouder spel minder van de computer vragen dan een net uitgebracht spel. Het is dus van veel factoren afhankelijk. Natuurlijk helpt een snelle processor en veel geheugen, maar de videokaart is uiteindelijk bepalend. Toegevoegd na 23 minuten: De NVIDIA GeForce GT 545 met 1,5GB GDDR3 ziet er veelbelovend uit. Met 720MHz graphic clock, 1440Mhz processor clock en 900MHz memory clock is het een goede videokaart. Het is echter geen high end videokaart, zoals de NVIDIA GeForce GTX 590 of 580. Er zijn wat beperkende factoren, zoals het GDDR3 geheugen (t.o.v. GDDR5) en de 192-bit memory interface (t.o.v. 265-bit en 384-bit). Toch zal je goed mee kunnen komen met de meeste games. Ook op hoge resoluties door de 1,5GB aan videogeheugen. Het spel gaat bepalend zijn voor hoe hoog je de instellingen kan zetten.

Bronnen:
http://uk.geforce.com/hardware/desktop-gpu...

Zag (in een andere verwijderde vraag) dat het om een GT 545 gaat, een OEM/budgetmodel. Met een dergelijke kaart ga je in de nieuwste games nooit max settings halen. Je kan dan beter je videokaart vervangen door een echt game videokaart minstens GTX550 of Radeon 6770, je zal er dan wel zeker van moeten zijn dat de voeding genoeg kracht levert.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100