heb je altijd Java nodig op je pc?

java, noodzaak

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, Java heb je zelfs zelden nodig. Javascript heb je wel vaak nodig, maar dat zit "ingebakken" in je browser. Toegevoegd na 22 seconden: En Java is dus niet hetzelfde als Javascript.

Het is niet nodig, maar wel handig. Veel internet sites gebruiken java, zijn ziet de site er een stuk mooier uit. Zonder java vervallen ook sommige functies op de site.

Zoals hierboven al gezegd: Java is niet hetzelfde als javaScript. Het 1 is een programmeertaal het ander is een scripttaal. Het een is op zeer veel manieren inzetbaar, het ander wordt voornamelijk op het wwweb gebruikt. Om je vraag te beantwoorden ga ik er van uit dat je daadwerkelijk Java bedoelt (en niet javaScript): Nee, niet iedereen heeft Java nodig, en degenen die het wel nodig hebben hebben het niet altijd nodig. Het wordt wel veel gebruikt in online spellen. Dus als dat je ding is dan heb je wel Java op je PC nodig. Java wordt gebruikt in readers, online spellen, google maps, aansturing van allerlei machines en apparaten et cetera. Hier meer voorbeelden: http://www.java.com/en/java_in_action/

Bronnen:
http://www.java.com/en/java_in_action/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100