Hoe krijg ik mijn taakbalk weer onderin het scherm?

Zoals vaker heb ik de laptop vannacht een defragmentatie laten uitvoeren. Alleen toen ik straks wakker werd en net weer achter de laptop ging zitten. Zag ik tot mijn grote verbazing dat mijn taakbalk ineens aan/langs de linker kant van het scherm zit.

Iemand enig idee wat ik gedaan heb, of wat er gebeurd is? En hoe krijg ik mijn taakbalk weer onderin het scherm?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Klik met je rechtermuisknop op een leeg stukje van de taakbalk. Er verschijnt een menuutje. Onderaan staat "Taakbalk vergrendelen" ("Lock taskbar"). Kijk of daar GEEN vinkje voorstaat. Staat er wel een vinkje, haal het dan weg. Daarna klik je met je linkermuisknop op een leeg stukje van de taakbalk en sleep je de taakbalk naar de plek waar je hem hebben wilt. Eventueel kun je daarna precies op de bovenkant van de taakbalk gaan staan, en met je linkermuisknop ingedrukt de hoogte van de taakbalk kiezen. Daarna, om te voorkomen dat jij of een mede-gebruiker per ongeluk iets verandert, weer met de rechtermuisknop op een leeg stukje taakbalk klikken en "Taakbalk vergrendelen" ("Lock taskbar") weer aanzetten.

Wat bij mij zo snel werkt (Windows XP), is gewoon een leeg stukje taakbalk selecteren, en slepen naar de richting waar ik het wil hebben. Dus linkermuisknop ingedrukt, en slepen maar.

Bronnen:
Kleine poging, 30 seconden geleden.

Als je de taakbalk niet meer ziet, dan schermresolutie vergroter: rechter muisklik op scherm en properties etc.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100