Behoud je je bestanden, programmas, emails, favorieten, dus echt alles als je upgrade van Windows Vista(bah) naar Windows 7?

Dus ECHT alles. Programmas, favorieten heel belangrijk, en documenten? En afbeeldingen etc. Etc.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar mag je niet van uit gaan. Wanneer een machine geUpdate wordt, dien je altijd eerst backUps te maken. Zo werkt het in het bedrijfsleven. Ondanks de extra kosten die dat met zich mee brengt. Er zijn gegronde redenen voor om dat zo te doen. De meest voorkomenden zijn; verlies van gegevens en incompatibiliteit van veel gebruikte programma's met het "nieuwe" systeem, waardoor het werk grote vertragingen op loopt. Als thuisgebruiker doe je er goed aan eveneens een dergelijke backUp- procedure te volgen. In jouw geval ga je zelfs over van de ene versie van een besturingssysteem, naar een andere versie ervan. En dan ook nog van een besturingssysteem waarvan het bekend is dat die incompatibiliteitsproblemen met de bestandsformaten van de voorgaande versies van het eigen OS (operating system/ besturingssysteem) veroorzaakt. Een standaard win7 office document als attachment mee sturen naar een WinXP machine geeft dergelijke problemen al weer. Driedubbel redenen om al je bestanden te backUppen op een lossen harde schijf, voordat je windows Vista laat overschrijven door windows 7. 't Kost even werk, maar het gaat je een heleboel tijd schelen wanneer de overgang van vista naar 7 niet naar je zin was verlopen.

Bij het installeren van een nieuw besturingssysteem haal je normaal gesproken eerst de rest van de computer af. Wel kan je natuurlijk bestanden op een externe harde schijf, USB-stick of CD/DVD zetten om ze vervolgens, nadat je je computer hebt geüpdatet, weer op je computer terug te zetten.

Bij een upgrade blijft de data behouden maar toch is het heel verstandig om eerst een back up te maken van belangrijke bestanden want er kan altijd iets fout gaan.

Hou voor alle zekerheid een backup van je installatiebestanden en documenten en zo achter de hand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100