Hoe kan je de gegevens van gebruikers (C: schijf) snel overzetten als je een nieuwe harde schijf installeert met Windows Easy Transfer?

In Windows 7 zit een leuke functie (Windows Easy transfer) om gebruikersdata over te zetten als je windows 7 op een nieuwe harde schijf installeert. Maar dat werkt alleen in een netwerk waarbij je de data van de ene PC in het netwerk naar de andere overzet.

Maar ik ga mijn oude schijf uitbouwen. Zou ik die harde schijf in een case inbouwen, dan heb aan die functie nog niet veel.

Zijn er andere mogelijkheden zodat Windows de gebruikersgegevens kan lezen na de installatie van Windows op een losse harde schijf?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een goede optie is, tijdelijk beide harde schijven in je computer te installeren. Intussen brand je een bootable CD of DVD met een willekeurige Linux-distributie. Ik gebruik zelf Knoppix (zie Bron), maar er zijn vele andere. Start je computer nu van die CD of DVD. In Linux gebruik je dan het commando dd om de oude harde schijf letterlijk naar de nieuwe te kopiëren. Letterlijk, dus sector voor sector. Je kopieert dan zelfs de lege ruimte, maar dat maakt niet uit. Daarna kun je de oude harde schijf verwijderen. De nieuwe schijf bevat nu *exact* dezelfde informatie als de oude. Je hebt dus *alles* overgezet: Windows, alle programma's, alle instellingen, alle gebruikersgegevens - alles. -- Strikt genomen is dit geen letterlijk antwoord op je vraag, maar ik denk dat ik wel de *bedoeling* van je vraag heb beantwoord. Of deze mogelijkheid wel of niet geschikt is voor jouw situatie, hangt onder andere af van je computerkennis. Je zult zelf moeten beoordelen of deze methode voor jou geschikt is.

Bronnen:
http://www.knopper.net/knoppix/index-en.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100