Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan je de backup van je laptop ook op je desktop plaatsen?

Ik heb een backup van Windows XP op de desktop maar die is heel oud. Nu heb ik pas een laptop gekocht met Windows 7. Ook weer keurig een backup gemaakt. Nu vraag ik me af of ik als het nodig mocht zijn in de toekomst of ik Windows XP van de desktop kan vervangen door die backup van Windows 7 van de laptop

12 jaar geleden
876

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Het handigste is,om die volledige back-up op een CD/dvd te branden ( ISO bestandje van maken) .Nadat U dat heeft gedaan kunt U later van de gebrande cd precies aanwijzen m.b.v. de wizard in W7 welke bestanden U over wilt zetten. Mocht U dan iets aanwijzen,wat niet kan ,omdat het mogelijk problemen ( meestal irc 's) gaat opleveren,dan meldt Windows dat.

Groet:Zoekertje
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Heb je het over een image backup?

Want een backup van de bestanden kan je altijd overzetten, maar een image zal niet een twee drie werken op een desktop.

Soms pakt ie hem wel, dan kan je alle drivers later alsnog installeren, maar vaak zal je een blauw scherm tegenkomen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Volgens mij had het iets met de chipset te maken. Als je een totaal ander type moederbord had dan kreeg je blauw scherm, maar als je geluk had ging ie wel door alleen moet je dan alle drivers er opnieuw opzetten. Vandaar mijn antwoord.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Hey Zoekertje! Geef je nou express van die lompe reacties? Vorige keer ook al... En leuk dat je het onzin vindt, maar daar heeft de vraagsteller natuurlijk helemaal niks aan als ze dus tegen een BSOD aanloopt... http://www.oplossing.be/index.php?topic=34141.0;wap2 http://www.veit.nl/29409-oude-harddisk-in-nieuwe-pc http://www.computeridee.nl/faqman/hardware/opslag/harddisk-van-oude-laptop http://www.goeievraag.nl/vraag/harde-schijf-zomaar-overzetten-pc.23106 http://forum.fok.nl/topic/1001814 Neem ze even door, misschien leer je er nog wat van...
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
http://www.sevenforums.com/crashes-debugging/58963-windows-7-bsod-after-hdd-move-2.html http://www.ifmdb.com/windows_7-bsod-when-moving-win-7-hard-drive-to-amd-eQVwyGKm.html http://superuser.com/questions/281074/windows-7-installed-on-dell-causes-bsod-when-hard-disk-installed-in-hp-laptop http://superuser.com/questions/281074/windows-7-installed-on-dell-causes-bsod-when-hard-disk-installed-in-hp-laptop Voor als je nog verder wilt kijken: http://www.google.nl/webhp?sourceid=chrome-instant&ie=UTF-8&ion=1&nord=1#sclient=psy&hl=nl&nord=1&site=webhp&source=hp&q=move+hdd+windows+7+other+pc+bsod&aq=f&aqi=&aql=&oq=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=6e8bc0640834f84b&ion=1&biw=1920&bih=1108
Als je desktop onderdelen heeft die compatible zijn met Win 7 moet er geen groot probleem zijn. Maar houd wel van je desktop de drivers van o.a. het moederbord en de videokaart achter de hand mocht het niet werken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
zondag
12 jaar geleden
Ik ga het nu nog niet doen maar mijn desktop doet altijd vervelend tegen mij en iemand zei daarom tegen mij dat ik Windows eens opnieuw zou moeten installeren. Heb er weinig puf in maar stelde de vraag voor het geval dat....
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Een versie installatie heeft de voorkeur boven het opnieuw installeren van een image. Als je een versie installatie doet zou ik wel ff noteren welke onderdelen er in je desktop zitten, van tevoren de drivers downloaden en ff op een usb stickje zetten zodat je na de versie installatie alles gelijk op orde hebt.
De drivers die je iig nodig bent zijn voor je moederbord (lan-driver, geluid, etc) en je videokaart (als die niet onboard is). Ik neem aan dat je beeldscherm en muis/toetsenbord allemaal plug-and-play zijn.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Hah, versie = verse. Meerdere malen fout getypt.
Gaat niet lukken, de WGA zal het blokkeren, er is teveel verschil in hardware.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding