Mijn Computer start niet meer op ?

Ik heb de c schijf en de e schijf nu was de e schijf heel klein en wilde ik hem groter maken .. omdat de comp geen backup kon maken ,Nu heb ik iets verkeerd gedaan maar weet niet wat .
Wie kan mij uileggen hoe ik vanuit de bios weer normaal kan op starten .. Of dat ik hem weer goed kan krijgen ik ben geen computer freak dus als u mij wilt helpen graag beginners taal
Hoop dat u de uitleg begrijpt ... Alvast vriendelijke dank ..

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit klinkt als te ingewikkeld om zomaar op deze manier te antwoorden. heeft zou een slimme zoon/dochter, handig neefje/nichtje, aardige buurman/vrouw vragen die echt verstand van zaken heeft. Je moet nu wel erg oppassen, want voor je het weet ben je al je data (foto's, video's, documenten, email) kwijt! Dus niet te veel experimenteren als er waardevolle informatie op staat. Technisch gesproken: ik ben bang dat er iets mis is gegaan met de partitietabel en dat je even met je originele Windows CD (XP, Vista, 7?) moet opstarten om te kijken wat je kan herstellen. Ook kan je eerst met een Live CD van een Linux distributie (bv Ubuntu, DSL, Debian ed) starten om te kijken of en hoe je partitietabel nu precies in elkaar zit.

Er is een programma waarmee je je oude partities mee kan herstellen : testdisk Helaas moet je dit programma wel in dos of een ander systeem draaien en je schijf in een werkend systeem zetten. Je scant dan de schijf ermee naar oude partitietabellen,en kan ze dan terug zetten. Helaas is het niet zo makkelijk uit te leggen, en moet je het wel goed doen. Maar als er een programma is wat jouw systeem kan herstellen dan is dit programma dat wel. Dus als er iemand in jouw buurt verstand heeft van computers zou je je pc nog kunnen redden. Helaas denk ik dat veel PC hobbyisten voor een herinstallatie zullen gaan in jouw geval..

Bronnen:
http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download

Is de E schijf een externe harddisk (zo'n schijf die je met USB in de computer zet)? Misschien moet je die er dan even uit halen en dan de computer aan zetten. En start de computer helemaal niet meer op (echt helemaal niks op je beeldscherm, geen lampjes die gaan branden etc) of krijg je alleen dat scherm niet dat Windows wordt gestart?

Je hebt een partitie programma gebruikt en dat is fout gegaan en nu je je pc opstart is er niks meer! stop je windows cd in je pc en ga naar de optie herstel en dan terug zetten naar je oude instellingen, lukt dat niet dan opnieuw je pc installeren en dan kan je tegelijk je partities regelen, een backup zet je op een externe hd

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100