Help! Mijn laptop doet raar na het opstarten...

Ik heb net 3 keer geprobeerd mijn laptop op te starten en kreeg 3 keer hetzelfde probleem. Het opstarten verliep allemaal prima en normaal. Vervolgens moet ik mijn wachtwoord ingeven en dan krijg ik ineens een flikkerend scherm met blauwe en rode strepen alles door elkaar. Ik dacht eerst dat het misschien aan het scherm lag, maar het opstarten en alles is wel duidelijk net als anders. Wat kan dit zijn? Ik moet vanavond met spoed nog iets uitwerken en ja, je raadt het al, dat staat op de laptop. :(

Toegevoegd na 22 uur:
Ik ben vandaag naar de computerzaak geweest. De videokaart is inderdaad stuk. Deze hebben ze nu uitgeschakeld, waardoor ik de laptop wel weer kan gebruiken. Enige nadeel is dat de resolutie van het scherm niet meer is aan te passen. Alles is nu heel groot en ik moet dus meer scrollen. Ook de kleuren zijn fletser. Voor een nieuwe videokaart zou ik een compleet nieuw moederbord moeten aanschaffen. Dat zou rond de 300 euro moeten gaan kosten. Eerst maar 'ns kijken of ik nog garantie heb op deze laptop.

Allemaal bedankt voor jullie reactie!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je videokaart kan kapot zijn. Omdat de laptop met (ik neem aan Windows) eerst gewoon het systeem opstart en daarna de drivers die geladen worden tijdens het inloggen. En wat voor update was het van Adobe? Met vr. groeten.

O....o.... Klinkt niet goed. Opstarten en dan F10 ingedrukt houden. Dan kom je bij systeemherstel. Ga terug naar een eerdere configuratie. Hopelijk werkt dat!

ja het zou kunnen helpen om eens met je pc binnen te gaan ja bij ons is ook zoiets gebeurt en ja hij is kapot dus je kan er een keer mee binnen gaan in een winkel of zoo

Heb je de stekker van het modem al eens een kwartiertje tot een halfuur uit het stopkontakt gehaald? Dat wil ook nog weleens helpen bij problemen. Dit is een tip die ik zelf al en paar keer bij problemen van KPN heb gekregen.

Ik heb een soortgelijk probleem gehad. Ik heb toen de aan/uit knop van mijn laptop (Acer 5738) 5 seconden ingehouden, daarna de laptop weer aangezet, ingelogd met 'veilige modus, de computer teruggezet naar een week geleden (systeem-herstel) en daarna de laptop weer uit- en weer aanzetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100