wat is een goed programma om het systeem bv boven bij mij via de laptop beneden over te nemen?

Zo kan ik zaken boven door schakelen of printen die ik beneden maak op mijn laptop.

Dank je wel

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Remote Administrator. Toegevoegd na 36 seconden: Of UltraVNC. Gratis! http://www.uvnc.com/ Toegevoegd na 1 minuut: Een printer kan je 'delen'. Daarna kan je 'm boven toevoegen.

Wat ik je ook aan kan raden is log me in. (www.logmein.com). Zolang de PC of laptop aanstaat kun je overal ter wereld die PC of laptop overnemen zonder dat je hoeft te klooien met poorten op je router en nog een stuk veiliger ook. Log me in werkt echter alleen via internet, je moet dus een internetverbinding hebben anders werkt het niet.

Gewoon via externbureaublad, zit in windows kost geen cent en werkt perfect.

Gaat het om Windows XP Home Edition, Windows XP Professional, Windows Vista of mogelijk zelfs Linux? Om beneden te zien wat er op de andere computer – de desktop - is gebeurd en vanaf dat punt ook verder te kunnen werken, lijkt ‘remote desktop’ de meest voor de hand liggende methode. Daarmee kunt u vanaf het notebook beneden de desktopcomputer boven ‘op afstand’ overnemen. U ziet zo wat er op de desktop staat en kunt hem gewoon gebruiken, met alle geïnstalleerde programma’s die erop staan. Om een andere computer op afstand over te kunnen nemen, moet op de computer waar vanaf dat gebeurt XP Professional, Vista Professional of Vista Ultimate staan. Op afstand besturen doet u via Start / Alle Programma’s / Bureau-accessoires / Verbinding met Extern Bureaublad. Wel moet u eerst op de computer die u gaat overnemen, in uw geval het notebook, ‘Gebruikers mogen een externe verbinding met deze computer maken’ inschakelen. Dat doet u door met rechts op Deze Computer te klikken en dan ‘Verbindingen van buitenaf’ te selecteren. Op de over te nemen computer, in uw geval de desktopcomputer boven, moet zijn ingesteld dat gebruikers inloggen met een gebruikersnaam en een wachtwoord. Via Extern bureaublad kunt u van op afstand op een andere computer werken. Wanneer de versies van Windows die u gebruikt niet over de ‘remote desktop’-functie beschikken, kunt u overwegen VNC te gebruiken. Dit programma moet op beide computers apart worden geïnstalleerd en geconfigureerd. Dat lijkt wellicht wat lastig, maar bij vragen of problemen kunt u terecht op ons online forum. U vindt VNC op www.realvnc.com/products/free/4.1/index.html. Selecteer de gratis versie. Voordat u al deze stappen gaat uitvoeren, is het echter verstandig om een voor de hand liggende vraag te beantwoorden: is één computer niet voldoende? Mogelijk kunt u de activiteiten die nu nog op de desktopcomputer boven plaatsvinden, overhevelen naar uw notebook. Als het u alleen om data gaat die u vanaf beide computers wilt kunnen gebruiken, zou u kunnen overwegen om die data op een netwerkschijf te zetten. Hoewel u aangeeft al op leeftijd te zijn, kunt u volgens mij nog prima met die nieuwe techniek uit de voeten.

Bronnen:
wim versteegen ict services wijchen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100