Hoe krijg ik de puntjes op de i weer terug in Word en Outlook?

Normaal gewoon met shift en ", op websites lukt dat ook gewoon maar in de bovengenoemde programma's niet meer. De aanhalingstekens verschijnen direkt. En als ik daarna de toetsen wissel met alt-shift lukt het nog steeds niet, dat verschijnt er een streepje op de i.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik had een tijd terug een vergelijkbaar probleem, wanneer ik ^ tikte kwam er gelijk ^^ te staan. E oplossing bleek: Ctrl + shift + 6, e -> ê Ik vermoed dat deze manier jouw probleem ook oplost;-)

door de alt toets in te houden en dan 139 te drukken op je toetsenbord rechterkant Toegevoegd na 1 minuut: rechterkant bedoel ik mee de cijfers rechts als je ze boven gebruikt werkt het niet

Waarschijnlijk staat je toetsenbord ingesteld op Nederland. Hij moet ingesteld staan op Verenigde Staten. Rechtsonderaan je beeldscherm zie je een klein icoontje van een toetsenbord staan. Daar even VS aanvinken, dan doet de ï / ë / ü / ä / ö het weer!

De combinatie van " en een klinker, zoals de a, leidt alleen tot ä (a-umlat) als je in de nederlandse taal typt. Als je taal engels is, dan blijft het gewoon "a, dus 2 losse characters. Je moet dus bij je toetsenbordinstellingen (Start->configuratiescherm->toestenbord) kijken of je wel een (internationaal-) US keyboard hebt (dat is je hardware, dus je toetsenbord) en of je taal wel: nederlands-nederlands is. Let op: soms heb je een witte NL of US op een blauw vierkantje staan naast je systeemvakje, dan kan je snel van deze instellingen wisselen. Dat is wel handig omdat Windows je taalinstellingen per applicatie (Word, Notepad, Outlook, IE) onthoud, zo ja dan moet je die instelling per applicatie herstellen.

Ik maak de puntjes op de i altijd door de Alt toets in te drukken en vervolgens op het nummerieke toetsenbord rechts de 139 in te drukken. Ik las echter dat je een laptop gebruikt: "De meeste laptops beschikken niet over een numeriek toetsgedeelte. Om cijfers tevoorschijn te toveren, moet je gebruik maken van de Fn-toets. Een combinatie met Fn en bijvoorbeeld de letters waar de cijfers op geschreven zijn (de 7 + 8 + 9 + U + I + O + J + K + L + M) levert dan hetzelfde resultaat op. In dit geval wordt de ï dan dus Fn (ingedrukt houden) + J + L + 9.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100