Ik heb op zaterdagochtend een tattoo laten zetten op mijn schouderblad. Mag ik weer mee sporten morgen?

Het gaat hier om de sporten boksen en stoeien. Ook leren we elkaar boeien. Vroeg me af of dit ook al mag. Mijn artiest kon hier verder geen info over geven

Toegevoegd na 3 minuten:
Als ik niet meedoe wordt ik elke 2 uur (in totaal 6 lesuren) ongeoorloofd afwezig gezet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met boksen is het onwaarschijnlijk dat je daar een klap krijgt dus dat moet kunnen, eventueel medesporters waarschuwen. Met stoeien en boeien kan je je huid flink oprekken, of dat verstandig is zal je zelf in moeten schatten. Na een paar dagen kan er veel, maar ook afhankelijk van de tatoeage en als ie bijvoorbeeld vol korsten zit dan natuurlijk oppassen. Misschien een deel niet meedoen en als "straf" een paar extra rondjes rond de zaal lopen? Zie bron bij 2e punt 5 Toegevoegd na 1 minuut: ps. o.a. vaak opdrukken lijkt me in dit geval geen goed idee.

Bronnen:
http://nl.wikihow.com/Een-nieuwe-tatoeage-...

Contactsporten is niet verstandig om te doen als je net een nieuwe tatoeage hebt laten zetten, krassen kunnen je tatoeage beschadigen, waardoor er witte plekken kunnen ontstaan in je tatoeage. Ook strakke kleding (vaak gedragen tijdens het sporten) is not done na het zetten van een tatoeage tijdens het genezingsproces. Ik adviseer je dit dus niet te doen, maar verboden is dit niet.

Bronnen:
http://www.snizoo.nl/tattoo-informatie/na-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100