Mijn nagellak begint te bladderen na 1 dag wat kan ik daar doen om het mooi te houden??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een betere kwaliteit naggellak kopen. Die huismerk potjes van de drogist en Hema bladderen vaak heel snel af. Zelf heb ik goede ervaringen met de nagellak van Rimmel, daar staat echt op dat deze 10 dagen blijft zitten. En wat ook helpt is na de nagellak nog een doorzichtige coating eroverheen te doen (als de eerste laag goed droog is).

Een betere / duurdere kwaliteit nagellak kopen, bijvoorbeeld gellack, en zorgen dat je op een heel schone, iets opgeruwde en ontvette nagel werkt. En natuurlijk een primer gebruiken en een verhardende top-coat, en de lak zelf niet te dik aanbrengen. Dan blijft het laagje lak wel ietsje langer zitten. Maar vooral : je handen niet gebruiken, niet werken, je handen niet in (warm) water laten komen, niet stoten etc. Wil je je nagellak echt in topconditie houden, dan zou je je feitelijk nauwelijks meer aan kunnen kleden bij wijze van spreken. Nagels lakken is dus nooit voor langere tijd ; een avond, hooguit een dag, en als je geluk hebt twee, maar dan beginnen echt de eerste beschadigingen zich te vertonen, ook op goede, dure lak.

Nagels goed ontvetten vooraleer je ze lakt. Nadien lichtjes veilen, stof er goed af doen. Dan duurdere nagellak erop. Je kan er een laagje kleurloos bovenop doen, zodat het wat stootvaster wordt. En zoals Marleen het beschrijft; je moet ervoor zorgen dat je je handen wat beschermd, dus doe handschoenen aan bij de vaat en ander werk dat je met je handen doet... Als je echt lang gekleurde nagels wil hebben, kan je ingekleurde kunstnagels overwegen. Kost wel meer, maar het resultaat blijft veel langer.

Nagels glad maken met een speciale vijl (zie bronvermelding) Te koop voor iets van 2 euro bij bijv. Kruidvat. Gebruik om je nagels mooi te houden 1x per week nagelolie. (Gewoon te koop bij de drogist). Daarna een base-coat gebruiken. Je hoeft helemaal geen duurdere te kopen. Ik heb zelf meer dan 200 nagellakjes en daar zitten dure en minder dure bij en dat maakt niet altijd verschil. Gewoon Essence van het Kruidvat is niet duur en een goede lak. Ik heb zelfs lakken van 45 cent van de Action die ruim 5 dagen goed blijven zitten. En dan een top-coat erop. Nooit snel achter elkaar 2 lagen aanbrengen. Eerst goed zorgen dat de 1e laag goed droog is anders duurt het alleen maar langer en is het gevoeliger voor beschadigingen. Succes!

Bronnen:
http://nl.aliexpress.com/item/Nail-file-na...

Je kan der of een topcote over heen doen of haarlak der over spuiten

Waarschijnlijk zijn je nagels ook zacht en breken ze snel? in dat geval zijn er volgens mij ook allemaal manieren om je nagels te verharden. misschien dat het dan beter gaat een goed merk dat echt lang blijft zitten (bij mij vaak 2 weken) is Sally Hansen. En natuurlijk een doorzichtig laagje erover heen doen. Als dit alles niet werkt kun je ook altijd nog gelnagels nemen (ik zou daar ook niet als eerst voor kiezen want na een tijd gaan je nagels daar echt slecht van worden)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100