kan ik mijn haar wel gewoon uitspoelen met water bij gebruik van ketoconazol shampoo?

In de bijsluiter staat dat je gedurende de kuur je haar tussendoor niet mag wassen omdat het dan de actieve bestanddelen wegwast.

Mag ik het wel uitspoelen met water?

Weet jij het antwoord?

/2500

Normaal gesproken spoel je ketoconazol niet uit, maar masseer je het net zo lang tot het ingetrokken is, in de hoofdhuid. Maar er zijn veel producten die ketoconazol bevatten, mogelijk is het product dat jij hebt voorgeschreven gekregen, anders in gebruik, raadpleeg daarom je arts, of apotheker.

In de gebruiksaanwijzing staat dat je het 2 keer per week moet gebruiken en "Het haar met warm water goed uitspoelen en drogen (eventueel met een haardroger). Tijdens deze behandeling uw haar niet tussentijds wassen. Als dit toch gebeurt gebruik Ketoconazol shampoo 20 mg/g PCH dan na elke wasbeurt. Met andere woorden: je wast het maar 2x per week en spoelt het goed uit. Óf je wast je haar vaker maar dan doe je de andere wasbeurten eerst met je gewone shampoo en daarna ook nog met Ketoconazol. Aangezien je die twee verplichte wasbeurten je haar ook eerst met een andere shampoo naar keuze moet wassen komt dat dus op hetzelfde neer. Was eerst met eigen shampoo, daarna met dit spul en daarna met warm water goed uitspoelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100