krijg je meer puistjes als je gaat slapen met je vette haren?

Doordat je haar tegen je gezicht kan komen. Is dit zo? Kun je dan beter als je vet haar hebt met je haar vast gaan slapen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat het mee zal vallen. Als je haar vet is, zit dat vet volgens mij voornamelijk vlakbij je hoofdhuid, waar het vet ontstaat. De haren die je gezicht kunnen raken, druipen niet van het vet. Daarom denk ik dat het meevalt.

Nee, die puistjes komen van binnen uit, niet van je haar. Als je echt last van puistjes hebt kun je misschien beter eens een keer naar een schoonheidsspecialiste in plaats van je druk maken om mogelijke fabeltjes

Ja, dat is veel beter want je vette haar kan je porieën verstoppen!

Bronnen:
Vroeger had ik heel erg acne

Jeugdpuistjes, acné vulgaris, wordt veroorzaakt doordat de talgproductie van de huid verstoord raakt door de hormonale veranderingen in de puberteit. Het heeft dus een hormonale oorzaak en wordt niet veroorzaakt of verergerd door vet dat van buitenaf op de huid komt. Door te gaan slapen met vette haren kan het vet in je haar (dat is gewoon talg, oftewel huidvet) op de huid komen, maar dat heeft dus geen invloed. Wel kan het gebeuren, als er erg veel vet op de huid komt, dat de puistjes daardoor groter en roder lijken. Dit is echter een optisch probleem en geen daadwerkelijke verergering van de puistjes. (Dit is waarschijnlijk ook de oorsprong van dit soort fabeltjes.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100