hoe voorkom je wondjes rond je nagels?

Ik denk dat veel mensen dit probleem wel herkennen die wondjes rond je nagelriem. Ik heb hier veel last van en vroeg me af is hier wat aan te doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Week je vingers een paar minuten in warm water, zodat de nagelriemen zachter worden, masseer nagelriemolie of nagelriemcreme op en rond de nagels, duw voorzichtig met een bokkenpootje de nagelriemen naar achteren. Smeer je handen in met een handcreme. Doe dit ongeveer 2 maal per week, zo blijven je nagelriemen soepel en daardoor voorkom je scheurtjes en andere wondjes rond je nagels. Het bokkenpootje en de nagelriemolie/creme zijn bij iedere drogisterij te koop, net als de handcreme.

Zorgen dat het soepel blijft. Dus geregeld invetten met een goede handcrème. Tip: doe dat net voor het slapen gaan, en draag dan dunne goedkope handschoenen. Dan kan het de hele nacht inwerken. Overdag zouje anders last van glibbervingers kunnen hebben.

's Avonds in bed je nagelriemen masseren met witte vaseline. Binnen een kwartier voelt het al beter en verdwijnt de pijn. Ik pluk helaas aan mijn nagelriemen en dit helpt echt! 's Morgens zijn ze dan ook zachter geworden. Ik doe dit iedere avond.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100