Is speciale huidolie beter voor de huid dan zonnebloemolie of olijfolie?

Om mijn droge huid mooi te houden, gebruik ik 100% natuurlijke huidolie uit de winkel: amandelolie, jojobaolie, etc.
Maar olijfolie en zonnebloemolie uit de supermarkt zijn ook 100% natuurlijk, worden veel gebruikt in crèmes en zo, maar zijn veel goedkoper. Wat voor meerwaarde heeft de duurdere huidolie? Kan ik net zo goed een flesje zonnebloemolie in de badkamer zetten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, op zich is het voor je huid even goed. Alleen ruikt het wat minder fris misschien. Toen een van mijn kinderen geboren werd kreeg ik van de verloskundige het advies om zijn droge huid in te smeren met zonnebloemolie. Je hebt dan niet meteen dat Zwitsalgeurtje eraan zitten, en het is wel goed voor de huid

Het voordeel van speciale huidolie, boven de zonnebloemolie en andere oliën die gebruikt worden in de keuken, is dat er in huidolie een middel is toegevoegd dat ervoor zorgt dat deze snel en goed in de huid trekt, waardoor je niet dat plakkerige gevoel en vlekken in je kleren krijgt. Het beste kun je huidolie aanbrengen op de vochtige huid. Bovendien houdt olie de geur goed vast, waardoor je er de hele dag lekker door ruikt. Toegevoegd na 4 minuten: Huidolie is op zich niet beter voor de huid, dan gewone zonnebloemolie, maar is wel zodanig geprepareerd, zodat het de voordelen van een olie heeft, maar het gemak van bodylotion. Let eens op in de goedkopere winkels, bijvoorbeeld Action, Wibra en Zeeman, daar vind je regelmatig huidolie tegen een zeer kleine prijs.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100