ik spoel mijn haar altijd na met azijn verdunt met water. zit er verschil in appelazijn en natuurazijn wat de zuur graad betreft ??

Weet jij het antwoord?

/2500

Zuurtegraad appelazijn 5% tot 8% Natuurazijn:Volgens het Azijnbesluit van 1926 moet azijn een zuurgehalte hebben van minstens 4 procent. Appelazijn: De suiker uit de appels wordt op natuurlijke wijze eerst in alcohol en vervolgens in azijnzuur omgezet. Eigengemaakte appelazijn is troebel, terwijl de in de handel verkrijgbare soorten kristalhelder zijn; dit komt door filtreren. Natuurazijn wordt van oudsher als volgt gemaakt: in houten vaten met dwarsschotten waarop beuken spaanders liggen, zit alcohol, bijvoorbeeld wijn. De spaanders zijn de voedingsbodem voor de azijnmoer, die de omzetting van alcohol in azijnzuur veroorzaken. De alcohol, die soms wordt gemengd met mout en suiker, wordt via een seguerrad - een soort tuinsproeier - over de beukenkrullen gesproeid. De vloeistof sijpelt door de krullen naar beneden en wordt na koeling tot 28 graden Celsius weer opgepompt en opnieuw over de krullen gesproeid. Dit continue proces neemt ongeveer tien dagen in beslag. Dan is alcohol omgezet in azijnzuur. Toegevoegd na 1 minuut: Azijn Ontstaat als een licht alcoholische drank (wijn, champagne, sherry, etc.) een tijd lang wordt blootgesteld aan de lucht. De alcohol wordt door azijnzuurbacteriën omgezet in azijnzuur.

Bronnen:
http://www.appelazijn.eu/appelazijn/over-a...
http://www.kalijn.be/appelazijn.html
http://www.keukenmontages.com/receptenbak/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100