Hoe blijf ik van mijn wenkbrauwen af?

Net wanneer ik bereid ben om mijn wenkbrauwen te laten uitgroeien naar hoe het orgineel was, begin ik ze weer te epileren en verpest ik het voor mezelf. En altijd heb ik er weer spijt van. Hoe kom ik van mijn 'epileer verslaving' af?

Weet jij het antwoord?

/2500

Pincet weggooien is misschien een optie.

Gewoon door ermee te stoppen, iets anders zal niet werken. Je zult sterk moeten zijn, er zit niets anders op. Succes ermee!!

Wat altijd belangrijk is bij iets waar je moeilijk vanaf komt, is je doel voor ogen houden. Elke keer dat je eraan denkt en wil gaan epileren, moet je denken aan je doel. Je wilt je wenkbrauwen laten groeien, omdat... (vul zelf in). Verzin een goed argument of meerdere, zodat je daaraan kan denken. Als je aan je wenkbrauwen epileren denkt, ga dan iets doen wat je afleidt zodat je daar niet meer aan denkt. Zo ben ik van nagelbijten afgekomen na 14 jaar! Dus ik hoop dat het ook voor jouw werkt. Er zijn helaas geen speciale manieren die er ineens voor zorgen dat je dat niet meer doet.

het is gewoon een vervelende fase als je je wenkbrauwen terug wil laten groeien. je zit dan met stoppels en zo en het vergt moed om je daarmee dan in het openbaar te begeven. toch moet je door deze fase door natuurlijk, anders worden je wenkbrauwen nooit zoals het moet. het is net zoals een man die een baard wil laten groeien, die moet ook gewoon even op zijn tanden bijten je kan je pincet inderdaad weg doen of bij een zus of vriendin leggen, maar dan nog zal je je ongemakkelijk voelen in de groeifase. bij mij hielp een spiegel-regime. ik keek dan slechts één keer per dag in de spiegel, nl. als ik mijn haar kamde en make-up aanbracht. Nadien vermeed ik echt spiegels, al was dat wel moeilijk. Je moet ook niet denken dat andere mensen dat zo gemakkelijk opmerken. misschien je vriendinnen en zo wel maar de gewone mens in de straat kijkt echt wel niet zo nauwkeurig naar je wenkbrauwen. Als je daarover ongerust bent kan je trouwens een andere eyecatcher aandoen, die de aandacht van je gelaat afleidt. zoals een opvallend stel laarzen, een opvallend T-shirt of sjaal, of een flashy handtas

Paar tips van mij? - zoek naar een foto van jezelf waar je nog op staat met je natuurlijke wenkbrauwen en print deze aantal keren uit (of afdrukken op echt fotopapier) en leg deze naast je pincet, op de spiegel plakken, in je tas, etc! - Doe stukje ducktape of zoiets om je pincet (als reminder) zodat je die opwelling kan beheersen en eerst naar schaar moet zoeken of mesje ;) - Besef dat al sinds vorig jaar het totaal UIT de mode is om te epileren (was mode in jaren 80 geloof ik) nu het 'in' is om zo natuurlijk mogelijke wenkbrauwen te hebben. http://beautykoning.com/2012/03/06/trend-volle-wenkbrauwen/ Prent dit in je voor het slapen gaan voor je uit bed stapt. - Beloon jezelf met een klein cadeautje uit de Action of Blokker etc. (geen andere pincet natuurlijk!!!) zodra je al een maand of week desnoods dit vol hield. - Lees ook hier erover : http://mens-en-samenleving.infonu.nl/psychologie/4091-trichotillomanie-letterlijk-de-haren-uit-het-hoofd-trekken.html en overweeg of het 'zo diep zit' bij je en je mogelijk extra hulp nodig hebt. - Vertel aan zoveel mogelijk mensen dat je met dit gedrag wil stoppen en vraag of ze je willen herinneren aan je goede voornemen, of ze je willen afleiden als je een zwakker moment voelt naderen! Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100