Op vakantie make - up? geen make - up?

Ik heb een slechte huid, erg onzuiver. Ik doe er altijd make - up over.. Ik schaam me anders zo erg. Ik ga binnenkort op vakantie maar ik zou graag een vriendengroepje hebben enz. Maar nou willen mijn ouders niet dat ik foundation draag op vakantie, nou ben ik bang dat ik als ik geen make - up draag mensen mij niet accepteren omdat mijn gezicht dan zo vol rode vlekjes zit. Wat moet ik doen?? Gewoon tegen mn ouders in volop foundation dragen of niks en me schamen. Help?!

Weet jij het antwoord?

/2500

Vrienden krijg je niet door het hebben van een gave huid. Veel pubers hebben nou eenmaal puistjes, dat hoort erbij. Weet je dat het veel beter is voor je poriën om ze niet dicht te smeren? Na een vakantie lang frisse lucht om je heen te hebben gehad zul jij zien dat je huid er flink van opgeknapt is! Ik zou als ik jou was gewoon doen wat je ouders vragen. En gewoon zoals je bent kennis maken met leuke leeftijdsgenoten, en zo een leuke vakantie hebben!

Van een paar weken geen foundation kan je huid enorm opknappen en door het zonnetje krijg je nog een mooi kleurtje ook, de meeste mensen doen het zonder foundation op vakantie, jij bekijkt jezelf van dichtbij en ziet daardoor ieder vlekje, een ander ziet dat waarschijnlijk niet eens, dus probeer het eens uit, misschien krijg je er een bevrijdt gevoel van en doet het je goed, probeer er niet aan te denken dat je geen foundation gebruikt, maar geniet van je vakantie, een vrolijk iemand krijgt echt wel vrienden op vakantie, vrienden kies je niet om hun uiterlijk, maar om hun uitstraling.

Ga naar een land waar het lekker weer is? Doe dan vooral geen make-up op. Zorg dat je lekker veel buiten bent en gebruik alleen iets met een UV filter zodat je niet verbrand. Zo krijg je een gezonde kleur en krijgt je huid ook een oppepper. Dag in dag uit je porien dichtsmeren met foundation is niet goed. Gun je huid ook vakantie en geniet ervan.

Je zit in een visuele cirkel, je smeert je huid vol, vanwege de rode vlekjes, maar die krijg je voor een deel juist van de dingen die je er op smeert. Maar zonder zie je ze nog veel meer. Stress, ongezond eten, je hormonen, mogelijke allergie enz. zorgen voor die rode vlekjes. Je vakantie nadert, mooi om eens schoon schip te maken, stress, zal je in de vakantie niet zo veel last van hebben, dus pak de kans om dan lekker maar gezond te eten ( geen vette hap uit de frituur), voldoende water te drinken en de zon de kans te geven je gezicht te genezen. Drink iedere dag twee kopjes brandnetelthee, dat helpt al minstens 50 % tegen de rode vlekjes, maar mogelijk meer! ( kan je gedroogd menemen) en je komt terug met een gaaf, schoon perzikhuidje. En schamen? Niemand kent je daar!

je onzuiverheid kan je wegwerken door je huid 2 keer per week te scrubben. foundation is erg slecht voor je huid het verstopt je porien daarom heb je waarschijnlijk een onzuivere huid. mensen zullen je heus wel accepteren. maar doe niet te veel make-up op dat is erg slecht voor je huid

Ik zou van jezelf leren houden, en jezelf gewoon accepteren en inderdaad naar je ouders luisteren. Dus gewoon geen make-up.

Probeer eens BB creme, Blamish Balm. Garnier kan ik aanraden. Het is een voedende creme die ook een kleurtje heeft. Het is niet slecht voor je huid! Zo kun je dus je huid voeden, maar ook een soort van foundation op hebben. Vergeet niet dagelijks je huid te reinigen!

Mijn advies: Geef je huid tijdens je vakantie even lekker rust, vermijdt een te felle zon en gooi het accent op de ogen. Een goede mascara Bijv, Pupa Diva's lashes (is er ook in waterproof) en gebruik een eyebrow powder(Make-up Studio). Hierdoor zal het accent naar je ogen en wenkbrouwen gaan en staat bovendien erg natuurlijk. Fijne vakantie http://www.pupawinkel.nl/Pupa-Eyes/Pupa-Divalashes-Mascara-kit-met-gratis-multiplaypencil-en-trendy.html http://www.visagiepro.nl/84-Wenkbrauwen/141-Wenkbrauwpoeder/Make-up-Studio-Brow-Powder.html

Geen make up meenemen. en tijdens je vakantie huid laten rusten zo worden de onzuiverheden ook veel minder;) en je hoeft je nergens voor te schamen hoor mensen moeten je nemen zoals je bent;)

Neem alleen verzorgingsproducten voor je huid mee. Laat je goed informeren bij de drogist. Laat je huis verder met rust. Misschien een gekleurde dagcreme van bijv. Olaz. Ik ben er erg tevreden mee. Met een lipgloss en waterproof mascara kom je ook erg ver. Maar laat je huid je vakantie niet verpesten. Is nergens voor nodig, Veel plezier!

Mijn advies is om te doen wat je ouders je ook adviseren laat die foundation weg, en leer ontdekken wie je zelf bent.Door mooie kleding en een volmaakt opgemaakt gezicht maak je echt niet meer (echte)vrienden. Je laat je waarschijnlijk beinvloeden door je omgeving en tijdschriften waarin ieder model er perfect uitziet.Vergeet niet dat dergelijke fotos gemanipuleerd zijn en wanneer de make-up er weer afgaat en dan is niemand perfect. Je ouders doen dit niet om je te treiteren maar om je zelfvertrouwen een oppepper te geven.Je te laten ontdekken wie jezelf bent en dat je oke bent zonder die make-up en echt vrienden zult maken.Echte vrienden,die jou leren kennen,en geen barbie of make-up face. Zoals anderen ook al zeiden is het ook veel beter voor je huid,die gaat er veel beter uitzien wanneer die niet dagelijks dicht wordt gesmeerd. Je zou je ouders kunnen vragen of je ipv de foundation een keer naar een schoonheidsspecialiste mag.Zij kan je adviseren hoe je je huid het best kunt verzorgen en welke creme bij je huid past. Wens je een hele fijne vakantie !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100