Wat is de beste manier van genezing van een abces? (nadat het opengesneden is.)

Over een aantal dagen ga ik op vakantie, maar de bult doet nog erg veel pijn. Hoe kan ik het genezingsproces versnellen. en wat is de beste manier om een abces te laten genezen? (nadat deze is opengesneden door een chirurg.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Mocht je een strandvakantie geboekt hebben, dan heb je geluk: baden in zout water is heel goed om abcessen te laten genezen. Rust, veel (water) drinken en gezond eten is natuurlijk altijd goed. Alsnog advies vragen aan behandelend arts is ook aan te raden.

spoelen spoelen spoelen, Alle vuil MOET eruit. Je kan evt. eem drain aanleggen. Belangrijkste is at je het HEEL GOED schoon maakt en houdt!

- zorg ervoor dat je de wonde goed blijft ontsmetten : spoelen met fysiologisch water + ontsmetting - doe er steriel verband op zodat er geen vuil kan inkomen - doe er een waterbestendige pleister op indien je naar het zwembad /jacuzzi/sauna/turks bad/... gaat - zeewater is ok maar dep nadien goed droog, ontsmet en doe er terug een verband op : hou de wonde zo zuiver en droog mogelijk - indien je nu nog veel pijn voelt, indien de wonde rood ziet wijst dat op ontsteking --> ga alsnog naar de dokter voor je vertrekt. Vraag een voorschrift voor antibiotica en neem deze medicijnen mee ! (als je op vakantie een arts moet gaan zoeken betaal je je blauw) - handhygiene : was je handen voor je je verzorgt !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100