Nu de zon steeds feller schijnt, hoe behoud ik mijn lichte huidskleur in de zomer? Zie extra uitleg;

Ik heb van nature een blanke huidskleur (huidtype twee) met zwart haar. Ik ben een wintertype en heb dus een koele ondertoon. In de winter heb ik een porseleinen teint, erg bleek en wit, zonder een rozige kleur op mijn wangen. Ik vind dit, als een van de weinige, persoonlijk veel mooier dan een gebruinde huidskleur en ik wil dit zo houden.

Vroeger verbrandde ik vrij snel onder de zon en werd dan knalrood, daarna weer wit, bruin kon ik heel moeilijk worden. Hier was ik blij mee. Maar nu heb ik het gevoel dat ik sneller bruiner word dan vroeger, ik zou niet weten waardoor het komt. Nu het weer zomer is heb ik een beige-achtige kleur op mijn gelaat gekregen. Ik vind het vreselijk en ik ben bang dat ik nog donkerder ga worden de komende weken.

Ik gebruik al zonnebrandcrème met factor 30 voor het gezicht, ik heb een dagcrème met SPF 15 en ik ga niet onder de zonnebank, ik zon niet bewust en ik probeer zo min mogelijk onder de zon te komen.

Maar toch helpt het niet, heeft iemand tips alstublieft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals mijn dochter (die ook per se in- en inwit wil blijven): Nooit in de (volle)zon komen, tenzij echt onvermijdelijk, OOK niet in de winter (hoed, schaduw) en altijd factor 50 (ook in de winter), zo veel mogelijk lange mouwen en panty's / broeken dragen, huid regelmatig scrubben. let op : OOK in de diepste schaduw wordt je bruin ; dat betekent dat je eigenlijk NOOIT de deur uit kunt zonder zonnebrand, tenminste, als je echt zo bleek wilt blijven als een Engelsman. Ik kan me niet voorstellen dat het gezond is trouwens ; een beetje smeren is leuk, maar je kunt ook overdrijven. Belangrijker is echter dat je genoeg daglicht / vitamine D binnenkrijgt, en dus niet nodeloos altijd maar binnen blijft zitten.

Zo min mogelijk buiten komen tussen 11.00 en 15.00 als de zon schijnt. Of overdag slapen in een kist (haha) En zwart dragen dan lijk je ook witter.

gewoon je kleren aanhouden

Zet, als je naar buiten gaat, een grote hoed op. Zo deden vrouwen het al eeuwenlang : grote hoeden, en natuurlijk een parasol. Vrouwen uit Japan zie ik dagelijks met een paraplu in de rij staan op de steiger van de rondvaartboten, waar ik werk : als ze moeten wachten in de zon op een boot, of als de rij erg lang wordt, zetten ze hun paraplu op.

Zoals hierboven aangegeven staat zou ik inderdaad een paraplu gebruiken en je factor 30 omruilen voor een factor 50 en dan ook meteen een zonnebrandcreme speciaal voor je gezicht aanschaffen met factor 50. Dit is de hoogste en beste bescherming.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100