wat is een goede gezichtsreiniger?

Ik zoek een gezichtsreiniger die mijn gezicht niet droog maakt, en niet al te duur is.

Toegevoegd na 3 minuten:
Nog even een aanvulling: ik heb een vochtarme huid

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor een droge huid zou ik een milk-lotion reiniger adviseren, 's ochtends en 's avonds. minder snel een facewash met water, omdat dat sneller een trekkerig gevoel kan geven. Je kunt kiezen uit vele merken, als je een niet te dure wilt, haal je gewoon één van een eigen merk. Vaak zijn die producten roze gekleurd, maar kijk voor de zekerheid op de verpakking, dat er staat 'dry or sensitive skin'. Nb: gelukkig begrijp je het belang van het reinigen van je huid, het is écht belangrijk dat talg, make'up en smog 's avonds verwijderd worden.

De gezichtsreiniger van de Etos (3 euro) http://www.cosmopinie.nl/weblog/vergelijking_gezichtsreinigers_getest.html

Leidingwater. Wonderlijk spul. Haalt het vetlaagje niet van je huid, maar wel het vuil.

ik kocht speciale zeer fijne fleece-washandjes kun je samen met gewoon water je gezicht goed reinigen.

Ik gebruik nooit een aparte gezichtsreiniger. Gewoon water en zeep (milde douche-crème, evt. 'voor de droge/gevoelige huid ) vind ik het fijnste.

Welk merk je neemt is niet zo belangrijk, wel dat je er een neemt die past bij jouw huidtype, kijk dus bij een serie verzorgingsprodukten voor de vochtarme huid en gebruik de daarbij behorende reiniging, drink voldoende water en zo min mogelijk alcohol, want een goede huidverzorging begint van binnenuit.

Het programma Kassa heeft een test gedaan naar de beste reinigingsdoekjes. Hier volgt de uitslag: 1. Garnier Essentials verfrissende reinigingsdoekjes met vitaminen Algemeen verkrijgbaar €3,99 7,8 De doekjes maken goed schoon en geven een prettig gevoel aan de huid. Dit komt door de lekkere geur van het doekje. 2. DA Verfrissende reinigingsdoekjes DA €2,39 7,7 Een lekker, fris doekje dat een zachte huid geeft na gebruik. 3. Dove Reinigingsdoekjes Algemeen verkrijgbaar €4,611 7,7 De lekker ruikende doekjes hebben een goed reinigingsgehalte. Een aantal testers geeft aan dat de doekjes een beetje plakkerig voelen. 4. RoC Reinigingsdoekjes met meervoudige werking Algemeen verkrijbaar €8,95 7,5 De doekjes zijn goed vochtig en geven de huid een fris en schoon gevoel. Toegevoegd na 2 minuten: Hier staat de hele test uitvoerig beschreven: http://hollandabeauty.blogspot.com/2012/04/kassa-reinigingsdoekjes-test.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100