ik heb de laatste maanden last van acne, ik smeer elke dag Vaseline-cetomacrogol-creme FNA, is dat wel verstandig?

Ik smeerde de vaseline al voordat ik acne kreeg, maar laatst had ik op internet gelezen dat vette dingen smeren niet goed is, omdat het je talgklieren blokkeren of zo iets, moet ik verder smeren of niet?

Toegevoegd na 2 minuten:
poriën, niet talgklieren

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je al smeerde voordat je acne kreeg, is het beter om even niets te smeren, zolang je huid ontstoken is. Waarvoor kreeg je deze vaseline-cetomacrogol-creme FNA van de huisarts? Het is bijzondere crême , moet dus een reden voor zijn. Eerst de huisarts vragen hoe nu te handelen. Bel morgen maar even en maak een afspraak, laat je voorlichten. Poriën raken verstopt en met deze crême help je nog een beetje, daarom dus even wachten. "De mee-eter drukt op de wanden van de nauwe porie en vindt vaak geen uitweg doordat dode huidcellen de uitgang van de porie vernauwen of blokkeren (verhoorning). Uiteindelijk scheurt de porie open en komen de talg, de bacteriën en de vetzuren uit de mee-eter in de huid eromheen terecht. Ze veroorzaken een ontsteking in de vorm van pukkels en puistjes of zelfs abcessen (met pus gevulde holtes)." http://www.huidtherapie.nl/acne/

Bronnen:
http://www.huidtherapie.nl/acne/

Vaseline producten moet je niet op je huid smeren als je acne hebt. Vaseline vormt een laag op de huid waardoor je poriën afgesloten worden, het gevolg is dat je poriën als het ware verstopt raken. Dat is precies wat gebeurt bij acne, vaseline versterkt dit effect. Vaseline kan heel handig zijn, maar niet voor acne. Als je meer wilt weten over hoe je je acne kan bestrijden, wil ik eventueel nog wel wat tips geven :).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100