Weet iemand welke shampoo/conditioner het beste is voor droog en kapot haar?

Ik heb dus heel kapot haar, en dat komt waarschijnlijk doordat ik het bijna elke dag stijlde. Nu ben ik er al ongeveer een maand mee gestopt, maar het blijft kapot. Na het douchen probeer ik het zoveel mogelijk natuurlijk op te drogen zonder haardroger, maar dan wordt het heel erg pluizig.
Iemand tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Welk merk is moeilijk te zeggen. De meeste merken hebben wel een of twee flessen die specifiek voor kapot, beschadigd of veel gestyled haar. Keratase heeft voor 'lang beschadigd haar' een fles l'oreal repair repidium Nivea long care and repair Redken expreme ... En dit waren enkel de shampoo's voor conditioners zijn er ook zulke keuzes. Meestal samen qua geur als de shampoo van dat merk. Ik ben er zeker van dat als je naar de winkel gaat je zeker een fles voor kapot haar zal zien. ( en meer waarschijnlijk ook) Een kapper kan ook wel helpen. Die hebben kennis over haren en weten wat nog herstelbaar is en wat niet. Voor dat pluizige... als je haren gezonder worden gaat dit misschien vanzelf weg. Als het enkel door stylen valt. Daar heeft kapper ook trukjes voor. Ik geloof zelfs dat er lotions zijn om het haar in te smeren voor het stylen als bescherming. Dat kan een idee zijn. Anders met haardroger drogen maar niet stylen.

Veel shampoo merken die worden verkocht bij bijvoorbeeld Kruidvat of Etos bevatten sulfaten en siliconen. Het schijnt dat deze juist slecht zijn voor je haar. Door de siliconen lijkt je haar gezond en mooi omdat het een glanzend laagje over je haar legt, maar eigenlijk voedt het je haar verder helemaal niet. Je zou eens bij de kapper kunnen informeren welke zij aanraden. In de kapperszaak verkopen zij vaak zelf ook haarproducten maar deze zijn wel wat prijzig omdat het van een kappersmerk is. Vaak krijg je wel korting als je bijvoorbeeld een shampoo en conditioner samen koopt, of een haarmasker. Kerastase is een goed merk maar wel prijzig. Ik heb vaak goede dingen gehoord over de Garnier Loving Blends lijn, maar ik heb hier zelf geen ervaring mee. Gebruik je ook haarmaskers? Ik zou bij de kapperszaak investeren in een goed masker. Zo'n pot is waarschijnlijk tussen de 15 en 20 euro, maar hier doe je wel echt minstens een halfjaar mee omdat je het niet elke wasbeurt hoeft te gebruiken. Was eerst je haar met shampoo, dan het masker, en hierna de conditioner. Het masker maakt je haar zacht en minder droog en zet de haarschubben open. Als je hierna conditioner gebruikt gaan de haarschubben weer dicht en pluist het minder. Tegen het pluizen zou je je haar ook kunnen föhnen op een koude stand als jouw föhn dit heeft!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100