Kan je echt grijze haren van de zorgen krijgen?Of is dat een fabeltje?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

kijk maar eens hier http://www.kapsels.net/tips3/grijs-haar.htm groetjes

Bronnen:
internet

Je krijgt grijze haren als ze zo hol worden dat de capillaire werking van vocht en kleurstoffen niet meer kan, dan wordt die leeg en holle lege haren zien er grijs uit... Het fabeltje is inderdaad dat dat gebeurt door de zorgen...

Er zijn aanwijzingen dat grijs haar door stress zou worden beïnvloed. Mensen die een lange periode van spanning en bezorgdheid doormaken kunnen, over een periode van tijd, grijze haren opmerken die geleidelijk in aantal toenemen. Ondervoeding, zorgen, shock, diep verdriet, stress en andere soortgelijke factoren kunnen de productie van melanine ook vertragen, wat kan resulteren in grijs haar. Ernstige ziekten kunnen de productie van melanine ook tegenhouden of beïnvloeden. Echter, de wetenschappers zijn tot op heden nog niet in staat de volledige oorzaken van deze verandering in kleur van het haar te verklaren.

Bronnen:
Hoe ontstaat grijs haar en hoe voorkom je...

Lees dit: http://www.nu.nl/wetenschap/2134304/grijs-niet-veroorzaakt-stress--.html Toegevoegd na 2 minuten: Ook op gezondheid.be staat: Je krijgt geen grijs haar van de zorgen, door stress of een slechte voeding: of je grijs haar krijgt is grotendeels genetisch bepaald. Omgevingsfactoren spelen nauwelijks een rol. Dat zeggen Deense wetenschappers (gepubliceerd PLoS One). Ze bestudeerden meer dan 200 identieke en niet-identieke vrouwelijke tweelingen tussen 59 en 81 jaar. Ook haaruitval is grotendeels genetisch bepaald. Bij haarverlies boven op het hoofd spelen omgevingsfactoren een grotere rol.

Volgens Elizabeth Blackburn en Elissa Epel van de Universiteit van Californië wel. Zij deden onderzoek onder 58 vrouwen. Daaruit bleek dat vrouwen die veel stress hebben sneller oud worden. Daardoor zijn ze ook eerder grijs. Constante druk vermindert het vermogen van cellen om zich te vernieuwen, denken beide artsen. Dat versnelt het verouderingsproces soms met wel 10 jaar. Het idee dat iemand door een schokkende gebeurtenis in één keer grijs of wit wordt, is overigens een broodje-aap.

Bronnen:
Quest.

Het krijgen van grijze haren is genetisch bepaald, net als het krijgen van een kaal hoofd (behalve als dat laatste wordt veroorzaakt door bestraling of medicijnen)

Het is echt geen broodje aap dat je door stress of schok plotseling grijs kunt worden. Ik heb het zelf meegemaakt bij een kennis. Toen hij hoorde dat zijn zoon door een ongeluk om het leven was gekomen is hij in twee dagen tijd van een beetje grijs, volledig grijs geworden. Dus het kan wel degelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100