Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Freecell spelregels

In het Freecell spel speel je met 52 kaarten die worden geschud en verdeeld in acht stapels. Linksbovenaan zijn vrije vakken waarop een kaart kan worden neergelegd. Rechtboven zijn vier vlakken waarop je meerdere kaarten kunt stapelen. Hier stapel je kaarten als ze vrijkomen, in de volgorde: Aas, 2, 3 tot en met Koning. Kaarten op de reguliere stapels verplaats je door ze onder een kaart te leggen die net één waarde hoger is en van de andere kleur (dus rood op zwart of zwart op rood). Je kunt ook stapeltjes kaarten verplaatsen als ze voldoen aan dit principe van; aflopende waarde en tegenovergestelde kleur, maar de hoeveelheid kaarten die verschoven mogen worden hangt af van het aantal vrije freecells linksboven.


Het geheim van het spel Freecell
Freecell dankt zijn naam aan de zogenaamde vrije vakken of cellen. Om dit spel goed te spelen is het slim om zo min mogelijk kaarten op je freecells te hebben, om zoveel mogelijk speelruimte over te houden. Het spel is gewonnen als alle kaarten op de rechterstapels zijn gelegd, met vier koningen bovenaan. Succes!