Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

5 leukste zomeruitjes voor elk gezelschap

De zomer vraagt erom om van het buitenleven te genieten. Maar wat zijn nu de leukste zomeruitjes om te doen naast het lezen van een boek en het borrelen in je eigen tuin? We zetten 5 zomeruitjes op een rijtje die bij dit seizoen horen en geschikt zijn voor elk gezelschap. Ga jij ze allemaal af dit jaar?

Tekst gaat onder de advertentie verder.

1. Picknicken in het park

Eindelijk, het kan weer. Een activiteit die men het hele jaar lang voor de zomer bewaart is de welbekende park-picknick. En het is eenvoudig te organiseren. Wat je nodig hebt is een kleed, een koelbox met zomerse hapjes en voldoende drinken, wegwerpbestek en -servies, servetjes, een flessenopener en zonnebrand. In sommige parken is het ook toegestaan om een draagbare barbecue of wegwerpbarbecue te gebruiken. Controleer daarom van tevoren de regels van het park waar je naartoe gaat. 

TIP: Op vakantieveilingen vind je ook voordelige uitstapjes waar je – als je geluk hebt – niet teveel voor betaalt.

2. Heidevelden

Het hoogseizoen is de periode van het jaar om heidevelden te bezoeken. In augustus kleuren de heidevelden namelijk totaal paars. En in Nederland hebben we een behoorlijke lijst van plekken waar je deze heidevelden kunt vinden. Trek je wandelschoenen aan en maak een mooie wandeling door de heidevelden of geniet van het uitzicht vanaf de fiets. Heb je nog geen goede schoenen? Bekijk dan het aanbod met wandelschoenen.

Top 10 Paarse heidevelden

  1. Dwingerveld in Drenthe
  2. Loonse en Drunense Duinen in Noord-Brabant
  3. Veluwezoom-Posbank in Gelderland
  4. De Sprengenberg in Overijssel
  5. Kaapse Bossen in Utrecht
  6. Deelerwoud in Gelderland
  7. Mantingerveld in Drenthe
  8. Kampina in Noord-Brabant
  9. Mookerheide in Limburg
  10. Buurserzand in Overijssel

3. Suppen

Suppen is een nieuwe favoriete activiteit in de zomer. De sport is ontstaan in Hawaï en inmiddels wereldwijd bekend. Sup staat voor ‘Stand Up Paddle’, oftewel een soort surfplank waar je op gaat staan terwijl je je voortbeweegt met een peddel. Maar het is niet precies hetzelfde als een surfplank. Voor suppen zijn speciale boards te huur en te koop. Door het gebruik van de peddel, heb je ook geen wind nodig om vooruit te komen. Handig, want daardoor kun je zowel op sloten, grachten en meren als op zee terecht. 

4. Waterfietsen

Nog zo’n activiteit op het water: waterfietsen. Een waterfiets is gemaakt als trapboot, waarbij je vaart door op de pedalen te trappen. Een groot voordeel is dat een tocht op de waterfiets voor zowel jong als oud is, wat het een ideaal familie-uitje maakt. Bovendien ga je op je eigen tempo, waardoor je gerust mag stoppen als je benen rust nodig hebben. Ontdek de stadsgrachten vanaf een waterboot of ga de zee op. 

5. Bezoek een strandpaviljoen

Nederland heeft een heleboel strandpaviljoens, vanaf de Waddeneilanden tot aan Zeeland. Op de meeste strandpaviljoens kun je van tevoren een tafel reserveren om te lunchen of te dineren of om voor een dag een strandbed te huren. Dat scheelt wanneer je ver moet rijden en niet zeker bent van een plekje. Voorbeelden van strandpaviljoens zijn Paal 17 op Texel, Beachclub Far Out in Zandvoort en Strandpaviljoen Puur in Zeeland. Of laat je inspireren door een leuke activiteit op actievandedag. Lekker spontaan erop uit!

Lees ook

Bronnen: Natuurmonumenten, Holland
Auteur: Anouk Bruel