Ga naar de inhoud

10 x heerlijke recepten om mee te nemen naar het strand

Update:

Het is heerlijk om op een zonnige dag te relaxen op het strand onder het genot van een hapje en drankje. Leuk, simpel en goedkoop om dit al van tevoren te maken.

Maak het jezelf makkelijk met deze 10 snelle recepten strand. Van een frisse pastasalade tot bananenbrood.

10 makkelijke recepten voor op het strand:

1. Plakjes bananenbrood: het tussendoortje van 2023

De kans is groot dat je er tot vorig jaar nog nooit van gehoord had: bananenbrood. Momenteel is het helemaal hip. Bananenbrood is makkelijk en leuk om te maken en ideaal om mee te nemen naar het strand. Ook leuk om uit te delen!

2. Frisse pastasalade voor de grote trek

Blijf je echt een lange dag op het strand? Dan is een pastasalade een goed idee. Onze zomerfavoriet? Een pastasalade met framboos, verse bieslook, roomkaas en parmaham. Vergeet je vork niet mee te nemen. Voor vegetariërs: vervang de ham door vegetarische ham-blokjes.

3. Koude aardappeltortilla met feta: een smaaksensatie

Dit is de perfecte zomersnack. Je hebt 2 zoete aardappelen nodig, een rode ui, wat peterselie, 6 eieren en 100 gram feta. Snij de aardappels en ui in dunne plakjes en bak ze 5 minuten goudbruin. Klop de eieren en feta hier doorheen en bak dit 10 minuten. Klaar ben je!

4. Fruitsalade als toetje of tussendoortje

Fruit, wie is er niet gek op. Heerlijk als tussendoortje of als toetje. Combineer verschillende soorten fruit voor een verrassende fruitsalade. Wat dacht je van ananas, meloen, perzik, druif, kiwi, aardbeien en mango? Jammie!

5. Hartige kaasstengels van bladerdeeg als snack

Elke Nederlander is toch dol op kaasstengels? Maak ze makkelijk zelf met bladerdeeg en oude kaas. Ben je meer een vleeseter? Dan zijn bladerdeeghapjes met knakworst heel lekker. Makkelijk en lekker om koud te eten. Vergeet niet om er alvast eentje te proeven als ze warm uit de oven komen.

6. Makkelijke te delen wraps voor gezelschap

Wraps zijn eenvoudig klaar te maken en heerlijk om koud op te eten. Maak ze met kruidenkaas, rucola, pijnboompitten, parmezaanse kaas en kip of zalm. Ben je vegetarisch? Vul ze dan met gegrilde courgette. Tip: snijd je wraps alvast in kleine stukjes en pak ze in in aluminiumfolie.

7. Stokbrood met dips is altijd goed

Een inkoppertje, maar zeker onmisbaar op het lijstje van ideale strandhapjes. Laat een stokbrood in de supermarkt of bij de bakker snijden en haal wat lekkere dips erbij. Van verse aïoli tot zelfgemaakte pesto: alles is lekker. Oh, wat dacht je van brie en een notenkaas? Zorg dan wel voor een koeltas.

8. Pannenkoeken op het strand zijn verrassend lekker

Heb je er ooit over nagedacht om koude pannenkoeken mee te nemen naar het strand? Nee, wij ook niet. Dat is toch een partijtje lekker! Smeer je beleg er van tevoren al op en rol ze net als een wrap op en verpak ze in aluminiumfolie.

9. Vegetarische summer rolls voor de chefkoks onder ons

Vind je het niet erg om wat langer in de keuken te staan? Maak dan in een kwartiertje een paar zomerse springrolls. Vul ze met mihoen, wortel, cashewnoten, rode pepersaus en eventueel wat garnalen. Ontzettend lekker. Je kunt ze 2 dagen bewaren, als je slim bent maak je meteen extra veel voor de dag erna.

10. Recepten strand: varieer eindeloos met groentesalade

Of je nou gaat voor een simpele salade met tonijn en komkommer of een uitgebreide salade met kip en perzik: een salade is lekker, vullend en gezond. Onze tip? Gooi alles erin wat je lekker vindt en maak het af met een klein beetje gekookte pasta. Dan vult hij net wat meer.

Meer over: