Ga naar de inhoud

Een dagje uit in Nederland; tips voor de leukste uitjes in eigen land

Update:
Dagje uit Nederland
In samenwerking met:

Wil je een dagje uit in Nederland? In ons kleine landje is onwijs veel te doen, en meer dan je waarschijnlijk weet. Dit zijn de traditionele uitjes in Nederland die je moet zien. 

Top 10 van de meest traditionele uitjes van Nederland

1. Uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zon, zee, strand en kust. Dat is waar Zeeland om bekend staat. En deze zuidelijke provincie is niet voor niets één van de meest populaire bestemmingen voor een vakantie in Nederland. Zeeland heeft ruim 650 kilometer aan kustlijn en is daarmee een heerlijke plek om even uit te waaien op het strand. 

2. De Orchideeën Hoeve

Een ‘zwevende’ botanische tuin, een amazone regenwoud, tuinen met vlinders, stokstaartjes, maki’s en ga zo maar door. De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest (Flevoland) is leuk voor jong en oud! Zo zijn er talloze schitterende bloemen en is er bijvoorbeeld ook een overdekte speeltuin voor de kids. 

3. Het sfeervolle Valkenburg

Geniet van het bourgondische leven in het Zuid-Limburgse Valkenburg. Bezoek de bekende mergelgrotten of loop door de smalle straatjes. Tussendoor is er vast tijd om te genieten van een echt Limburgs stukje vlaai.

4. Fiets door de Bollenstreek

Aanschouw de duizenden gekleurde bloemen en tulpen tijdens een fietstocht door de Bollenstreek. De Bollenstreek is over de hele wereld bekend geworden door de voorjaars- en zomerbloemen. Van 11 augustus tot en met 13 augustus 2023 zijn er verschillende bloemencorso’s te bewonderen. Ontdek dit schitterende gebied op de fiets en pak ook gelijk het strand mee. 

5. Breng een bezoekje aan Texel

Nu het weer in Nederland steeds aangenamer wordt, vertrekken veel Nederlanders naar Texel voor een last minute vakantie in Nederland. Dit Waddeneiland is een populaire plek voor een vakantie in eigen land. Natuur, duinen, strand en leuke vakantiehuisjes. Op Texel vind je het allemaal!

6. De Tuinen van Appeltern

De Tuinen van Appeltern in de buurt van Nijmegen wordt ook wel het grootste ‘tuininspiratiepark’ van Nederland genoemd. Dit kleurrijke park heeft ruim 200 voorbeeldtuinen waarin je inspiratie kunt opdoen. Ook is er een vaste plantentuin van meer dan 10.000m² met duizenden planten. Een geweldige plek voor een dagje uit!

7. Huur een bootje in Giethoorn

Ook Giethoorn is één van onze meest populaire toeristen trekpleisters. Daarom is nu het ideale moment om zelf het ‘Venetië van het Noorden’ eens te ontdekken! Huur een bootje en vaar door het oude dorp, langs de leuke huisjes en over het meer. 

8. Kasteel de Haar

Kasteel de Haar in Utrecht is het grootste en meest luxe kasteel van Nederland. Naast dat het kasteel zelf werkelijk prachtig is en er veel bruiloften plaatsvinden, is het park rondom Kasteel de Haar op zijn minst indrukwekkend te noemen. Het park is ruim 55 hectare en heeft onder meer een rozentuin en een doolhof.

9. De Veluwe

Er is geen natuurgebied in Nederland dat zo bekend is als de Veluwe. Ontdek het gevarieerde landschap tijdens een fietstocht of maak een mooie wandeling langs jouw favoriete plekken. Misschien spot je nog een paar wilde dieren.

10. Een dagje uit naar …

Het blijft natuurlijk ook altijd leuk om een dagje uit te gaan naar de dierentuin of een pretpark. Wanneer je hier van tevoren online voor reserveert, is dit prima te doen. Waan je in de wondere wereld van de Efteling of ga op zoek naar wilde dieren in de dierentuin of bij de Beekse Bergen.

Op VakantieDealz vind je dagelijks de leukste tips en inspiratie, waaronder uitjes binnen Nederland. Laat je inspireren door de mooiste plekken in eigen land!

In samenwerking met:

Meer over: