Ga naar de inhoud

Winnaar €30 miljoen Staatsloterij nog steeds niet gemeld

Update:
Winnaar Staatsloterij nog niet gemeld

Het winnende staatslot van de oudejaarsloterij, goed voor een prijs van €30 miljoen, werd verkocht in Woensdrecht. De winnaar heeft nog geen contact opgenomen met de Staatsloterij. Wat kan daarvan de reden zijn?

Prijswinnaar-begeleider Thomas van Vessem benadrukt dat veel mensen tijd nodig hebben om het besef van plotselinge rijkdom in te laten zinken.

Advies voor de nieuwe miljonair

Van Vessem dringt aan bij de winnaar om contact op te nemen met de Staatsloterij. Een gespecialiseerd team van adviseurs staat klaar om te helpen met de omgang van de nieuwe status van multimiljonair. “Deze adviseurs zijn er om mensen te helpen, niet om ze te dicteren wat ze moeten doen met hun geld,” zegt Van Vessem.

Veel winnaars van grote prijzen houden zich een tijdje stil. Dit is volgens Van Vessem niet ongebruikelijk. Het winnen van dit soort geldbedragen brengt risico’s met zich mee, zoals mensen die mogelijk op het geld uit zijn.

Hij adviseert: “Het is verstandig om eerst alles goed op een rijtje te zetten, voordat je naar buiten treedt.”

De Staatsloterij wacht op de winnaar

De Staatsloterij heeft de prijswinnaar nog niet kunnen traceren, maar hoopt dat hij of zij zich binnenkort meldt. “We willen de winnaar graag feliciteren en hem of haar helpen om verstandige keuzes te maken”, zegt Van Vessem. Hij wijst op de verantwoordelijkheden die bij het winnen van zo’n bedrag komen kijken.

Met een prijs van €30 miljoen is de Staatsloterijprijs de op een na grootste in de geschiedenis van de Staatsloterij. Het record staat op €38,4 miljoen, gewonnen in 2013 door een inwoner van Noord-Holland. Het is iets wat maar zeer weinig mensen meemaken in hun leven, benadrukt Van Vessem.

Winnaar kan de prijs op elk moment opeisen

De winnaar van de €30 miljoen heeft zich nog niet gemeld, mogelijk vanwege het feit dat het besef van deze verandering nog niet is ingezonken. Van Vessem zegt: “We hebben eerder meegemaakt dat winnaars een paar dagen nodig hebben om het nieuws te verwerken voordat ze naar ons toekomen.”

Tot slot benadrukt Van Vessem, dat de prijs van €30 miljoen echt is en dat de winnaar recht heeft op het volledige bedrag. Hij zegt: “We willen dat de winnaar zich bewust is van de tijd die hij of zij heeft om de prijs op te eisen, zodat niemand dit aan zich voorbij laat gaan.”

De postcodeloterij stond dit jaar op 58,9 miljoen en werd op 1 januari 2024 uitgereikt aan de bewoners van de winnende postcode.

Hoe werkt de Staatsloterij?

Bron: AD

Meer over: