Ga naar de inhoud

Wie wordt de nieuwe Ajax-trainer? Van Gaal, De Boer, Jansen?

Update:
Trainer ajax

Na een rampzalige start van de club in de Eredivisie, heeft Ajax de samenwerking met trainer Maurice Steijn beëindigd. Terwijl de club in de degradatiezone verkeert, zijn er volop speculaties over wie ze uit de problemen zou kunnen halen.

Volgens de NOS is John van ’t Schip momenteel in gesprek met de club. Of het gaat over de opvolging van Steijn is niet duidelijk. Mocht hij het niet worden dan heeft Voetbalzone een lijst samengesteld met mogelijke vervangers voor Steijn.

Onderzoeken van de mogelijkheden

De lijst van potentiële nieuwe trainers van Ajax is zowel indrukwekkend als uitgebreid. Grote namen zoals Louis van Gaal, Frank de Boer, Pascal Jansen en Erik ten Hag zijn genoemd.

  • Hoewel Louis van Gaal kampt met gezondheidsproblemen, is er een kans dat hij overweegt om Ajax uit de degradatiezone te halen. Dit komt omdat van Gaal een lange en succesvolle geschiedenis met de club heeft.
  • Ondanks dat Frank de Boer afgelopen zomer koos voor een functie bij Al Jazira in Abu Dhabi, is er speculatie over een mogelijke terugkeer naar Ajax. Gezien het feit dat De Boer de club eerder met succes heeft gecoacht, is hij zeker een sterke kandidaat.
  • Pascal Jansen, bekend om zijn uitstekende werk bij AZ, is ook genoemd als potentiële vervanging. Jansen heeft bewezen dat hij een club op het hoogste niveau kan coachen. Hij is daarom mogelijk een waardevolle toevoeging aan Ajax.
  • Erik ten Hag heeft Ajax in het verleden bijna naar de finale van de Champions League geleid. Om die reden is zijn naam natuurlijk ook in de lijst van potentiële vervangers opgenomen.

Andere mogelijke kandidaten

De overige kandidaten op de lijst zijn divers, inclusief voormalige assistent-trainers, clubiconen en Ajax-jeugdtrainers.

  • Jordi Cruijff, op zoek naar een baan als hoofdtrainer, heeft ervaring bij Barcelona en is duidelijk een mogelijkheid om te overwegen.
  • Daarnaast heeft Patrick Kluivert, gerespecteerd voetballer en voormalig assistent bij Paris Saint-Germain, in het verleden laten weten dat hij graag hoofdcoach van Ajax zou willen worden.
  • Wim Jonk, die Ajax’ jeugd heeft getraind, zou overwogen kunnen worden voor een terugkeer naar zijn oude club nu dat het trio Van der Sar, Overmars en Bergkamp is vertrokken.
  • Mitchell van der Gaag, huidige assistent bij Manchester United, is ook genoemd. Hoewel hij waarschijnlijk enkel als interim-coach beschouwd wordt.

Laatste mogelijkheden

De lijst wordt afgesloten met de huidige assistent van Mikel Arteta bij Arsenal, Albert Stuivenberg, Danny Blind (voorgedragen als lid van de Raad van Commissarissen), Michael Reiziger (bondscoach Jong Oranje) en Dick Schreuder (uitgelicht vanwege zijn succes met PEC Zwolle).

Met zoveel potentiële kandidaten is het nu de vraag aan de Ajax-top om de juiste persoon te kiezen die de club terugbrengt naar waar het hoort te zijn: aan de top van de Eredivisie.

Bron: Voetbalzone

Meer over: