Ga naar de inhoud

FC Barcelona voegt Rolling Stones logo toe aan shirts voor de Clasico van dit seizoen

Update:
Logo FC Barcelona

FC Barcelona heeft aangekondigd dat ze spelen met het logo van The Rolling Stones op hun shirts tijdens de Clasico tegen Real Madrid op 28 oktober. Dit is niet de enige keer dat het logo van de bekende Britse rockband op de shirts van Barcelona prijkt.

Sponsorcontract met Spotify levert grote verdiensten op

Deze marketingacties zijn niet zomaar willekeurige speelse elementen, ze zijn onderdeel van het sponsorcontract van Barcelona met Spotify. Dit contract draagt niet alleen direct bij aan het vernieuwen van de shirts, maar ook aan de gezondheid van de financiën van de club. De geruchtenmolen zegt dat het Spotify-contract Barcelona 435 miljoen euro over meerdere seizoenen oplevert, wat aangeeft hoe lucratief deze deal is voor de club.

De creatieve flair van het sponsorcontract

De vervanging van de Spotify-logo’s door die van de Rolling Stones markeert een interessante keuze voor de club. De Rolling Stones is één van de bekendste rockbands ter wereld en dit soort blootstelling biedt ongetwijfeld een unieke marketingkans voor de band. Het illustreert ook de creativiteit en flexibiliteit van Spotify als sponsor. In plaats van koppig haar logo op de shirts te behouden, stond Spotify toe dat Barcelona dit wisselde voor dat van de Rolling Stones. Hierdoor ontwikkelt de sponsorrelatie zich op een manier die voordelig is voor alle partijen betrokken.

Betekenisvolle keuze van logo’s

Apart van de zakelijke aspecten, draagt deze tijdelijke verandering van shirtlogo’s ook een culturele en emotionele band met zich mee. De band van FC Barcelona met muziek en entertainment gaat verder dan alleen sport. Dit partnership illustreert deze betrokkenheid en roept gevoelens op van het brede, internationale karakter van de club. Het wisselen van logo’s met de Rolling Stones is een strategische zet die de brede, culturele en internationale invloeden van de club in de schijnwerpers zet, wat het merk Barcelona waarschijnlijk versterkt.

Het vrouwenteam gaat ook rollen met de Stones

In een enthousiaste tweede aankondiging wordt het vrouwenteam van Barcelona ook opgenomen in deze shirtvervanging. Zij dragen het iconische logo van de Rolling Stones in hun Clasico op 19 november, ter vervanging van het Spotify-logo. Dit is wederom een slimme zet van de club, aangezien het de betrokkenheid met het vrouwenvoetbal onderschrijft en bevordert, iets wat enorm belangrijk is in de voetbalwereld.

Bron: Limburger

Meer over: