Ga naar de inhoud

Eloise van Oranje schrijft kinderboek en opent goede doelen winkel

Update:
Eloise Kleren genoeg, My Lima Lima kinderboek en winkel

Eloise van Oranje (21) heeft een kinderboek geschreven in samenwerking met de Schone Kleren Campagne. Het thema van het boek is wegwerpkleding. Bemachtig ook een gratis exemplaar.

De prinses zit trouwens niet stil en opent binnenkort een eigen bedrijfje in tweedehands luxe designkleding. Je leest het hier.

Kinderboek ‘Kleren genoeg’ brengt duurzame boodschap

Het kinderboek ‘Kleren genoeg’ gaat over goedkoop geproduceerde kleding. Vaak van van inferieure kwaliteit en geproduceerd in ontwikkelingslanden. Deze kleding draag men vaak maar een paar keer, om vervolgens in de kast te blijven hangen.

Eloise van Oranje pleit in haar boek voor verbeterde werkomstandigheden in de industrie, maar ook voor een meer eerlijke kledingproductie. Haar doel is kinderen bewust te maken over de productie van kleding: waar komt het vandaan en hoe zijn de werkomstandigheden.

De tekst gaat verder onder het Instagram-bericht >>

Eliose van Oranje opent binnenkort ook My Lima Lima

Samen met een zakenpartner Thomas Latcham heeft Elise van Oranje het bedrijf My Lima Lima opgericht. De winkel opent binnenkort de deuren. Het is een fysieke winkel in tweedehands luxe kledingmerken. De opbrengst van de verkoop van kleding die My Lima Lima via donaties krijgt, gaat naar organisaties die zich inzetten voor (nog onbekend) jong talent (Everyday People en KidsRight).

Kijk alvast in je garderobe. Er zit vast nog iets tussen dat je kunt schenken aan My My Lima Lima. De opbrengt van jouw luxe pieces komt daarmee ten goede aan de 2 goede doelen.

Lees hieronder verder >>

‘Onze Wereldboeken’ voor jonge doelgroep

Het initiatief van Eloise van Oranje voor het kinderboek maakt deel uit van de serie ‘Onze Wereldboeken’ die maatschappelijke onderwerpen toegankelijk maakt voor een jonge doelgroep. De illustraties zijn van Noëlle Smit. In samenwerking met ‘Schone Kleren Campagne’ vraagt Eloise aandacht voor de werkomstandigheden van kledingarbeiders in fabrieken.

Naast het boek van Eloise heeft ook Giel de Winter, presentator van StukTV,  een kinderboek geschreven voor de reeks: ‘Sem en de voorbeelddieren’ met illustraties van Nicole van Dooren. Giel steunt met zijn boek ‘Het Vergeten Kind’ die zich inzet voor kinderen in Nederland die het moeilijk hebben.

Eerder brachten Roxeanne Hazes en Buddy Vedder beiden een kinderboek uit in dezelfde reeks, met de thema’s pesten en het recyclen van plastic afval. Deze kinderboeken uit 2022 zijn nog online te bestellen bij Onze Wereldboeken.

Kinderboek van Eloise van Oranje gratis verkrijgbaar

De nieuw uitgaven van ‘Kleren genoeg’ en ‘Sem en de voorbeelddieren’ zijn tussen 6 en 19 november verkrijgbaar bij Kruidvat bij aankoop van deelnemende actieproducten.

Meer over: