Ga naar de inhoud

Wat vrouwen écht zoeken in een man: 9 eigenschappen

Update:
Wat zoekt een vrouw in een man
In samenwerking met:

Benieuwd naar de belangrijkste dingen die vrouwen zoeken in een man? Als je een idee wilt hebben wat vrouwen aantrekkelijk vinden, dan vind je hier een aantal eigenschappen die vrouwen zoeken in een man.

1. Een mannelijke man is de ideale man

Waar mannen van een vrouwelijke vrouw houden, willen vrouwen juist een mannelijke man. Een man die krachtig is. Met ‘kracht’ wordt niet alleen het fysieke lichaam bedoeld, maar ook laten zien dat je ergens goed in bent bijvoorbeeld je carrière. Een man hoeft niet een gespierd lichaam te hebben om een mannelijke man te zijn.

Ook het hebben van een goed beargumenteerde eigen mening en standvastig zijn vinden sommige vrouwen mannelijk en aantrekkelijk. Volhouden en doorzetten zijn hier onderdeel van.

2. Leiderschap

Wat een man bij vrouwen aantrekkelijk maakt is leiding en initiatief nemen. Vooral als je dit op een zelfverzekerde rustige manier doet. Het geeft hen het veilige gevoel dat ze gewoon kan genieten zonder te veel keuzes hoeven te maken.

Vrouwen zoeken een man die niet alleen over zijn eigen leven de leiding heeft, maar ook een man die haar kan leiden. Op wie ze kan vertrouwen. Een man die de leiding in handen durft te nemen, plannen durft te maken en haar ondersteunt in haar plannen.

Dit geldt ook bij het online daten: een man die de leiding durft te nemen.

3. Emotionele stimulatie

Vrouwen houden van een man die haar positieve emoties laat ervaren. Vrouw zoekt man-contact die verder gaat dan alleen oppervlakkig contact. Een man die de diepte in gaat, in plaats van alleen maar saaie gesprekken voert over werk en wonen.

Ze willen het gevoel krijgen dat hij er alles voor over heeft om haar hart te veroveren. Een man die begripvol luistert en empathie toont. Laten zien dat je er voor haar bent zelfs als het moeilijk is, waardoor ze zich comfortabel voelt om haar ware zelf te tonen. Als man weten dat jij haar signalen oppikt en op de juiste manier kunt reageren.

4. Eerlijkheid

Vrouwen willen een man die eerlijk is over zijn gevoel. Dat er duidelijkheid is waar ze van houden. Weten dat jij als man voor haar gaat en niet aan het lijntje wordt gehouden of niet alleen op zoek bent naar een ‘sexdate’. Vertel als man wat je voelt en waar je aan denkt. Eerlijkheid komt vaak voort uit veel beloven maar weinig doen.

Ook het feit als ze in het verleden veelal bedrogen zijn speelt mee. Ze moeten op je aan kunnen en een eerlijke man is aantrekkelijk voor een vrouw. Hiermee kom je als man het verst als een vrouw een toekomst met je wil. Als man je kwetsbaarheid tonen en open opstellen creëert een sterkere band en meer begrip.

5. Loyaliteit

Loyaal zijn wordt door vrouwen zeer gewaardeerd. Het geeft aan dat je betrouwbaar bent en je aandacht voor slechts één vrouw hebt. Hierdoor weten ze ook dat ze op je kunnen bouwen en niet met anderen gaat flirten, oftewel aandacht besteed aan andere vrouwen.

6. Stabiliteit

Een stabiele man weet zichzelf te verzorgen en onderhouden. Ze kunnen met geld omgaan en hebben geen grote stemmingswisselingen. Een man die weet wat hij wilt en alles op een rijtje heeft staat stabiel in het leven. Voor een vrouw is dit aantrekkelijk doordat ze weet er geen zorgen bij te krijgen, maar juist meer stabiliteit.

Een vrouw houdt van het gevoel van stabiliteit en vertrouwen. De meeste vrouwen zijn zekerheidszoekers en kiezen voor een man die zijn leven op orde heeft.

7. Onafhankelijk

Vrouwen houden van mannen die niet afhankelijk zijn van anderen en hun eigen leven opbouwen en vorm geven. Je weet jezelf in je eentje goed te redden en kunt ook zonder vrouw prima uit de voeten. Vrouwen kijken hier vaak tegen op en maakt je aantrekkelijk in haar ogen. Ze willen hier juist iets aan toevoegen en je graag te hulp schieten. Liefde toevoegen aan je leven. Red je het als man niet in je eentje, dan red je het zeker met haar erbij ook niet.

8. Verzorgd uiterlijk

Uiterlijke verzorging is simpeler dan gedacht wordt. Denk aan schone nagels, gepoetste tanden en een aangename geur. Ook hoe je haar zit en hoe je je kleed komt erbij. Vooral als je je prettig voelt straal je dit meteen uit.

Uit onderzoek is gebleken dat hoe meer hygiënisch mannen zijn, hoe meer vrouwen dit aantrekt. Een goed verzorgd uiterlijk laat zien dat je succesvol bent. Het gaat niet zo zeer om het geld of luxe, maar de uitstraling die je hebt. Een vrouw zal hierbij ook denken dat als je goed voor jezelf kunt zorgen, je ook goed voor haar zult zorgen.

Het lijkt misschien wat oppervlakkig, maar een goed verzorgd uiterlijk geeft ook aan hoe je je van binnen voelt en uitstraalt naar buiten.

9. Intelligentie en humor

Vrouwen vallen op mannen met intelligent gedrag. Een man die zijn mening baseert op argumenten. Bereid is om nieuwe dingen te leren en zich leert aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Daarnaast kan hij reflecteren op zijn eigen ervaringen en deze gebruiken om wijze keuzes te maken. 

Niet vergeten ook het waarderen en gebruiken van humor hoort bij een intelligente man. Intelligentie kan op veel verschillende manieren tot uiting komen.

Wat voor de ene vrouw belangrijk is, kan minder relevant zijn voor een andere vrouw. Het is algemeen bekend dat smaak kan verschillen. Iedere vrouw heeft hierin haar eigen voorkeuren en interesses in wat ze zoeken in een man.

In samenwerking met:

Meer over: